Jo 72 liikettä Suomessa: Rengasmarket panostaa paikallisuuteen

 

10-vuotis juhlavuottaan viettävä Rengasmarket-ketju kasvoi kertaheitolla 25 liikkeen verran, kun Rengasmaailma Oy:n toimipisteet liittyivät mukaan. Nyt Rengasmarket kuuluu kolmen suurimman rengasalan toimijan joukkoon Suomessa. Rengasmarket-ketjua on kehitetty yhteistyössä paikallisten kauppiaiden kanssa jo vuodesta 2006. Ketjun yhteistyökumppanina toimii Continental, joka on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. Rengasmaailma Oy:n toimitusjohtaja Sami Horto näkee Rengasmarket-ketjuun liittymisen tuovan etuja sekä asiakkaille että kauppiaille: ”Tuomme ketjuun lisää paikallista palvelua. Rengasmaailma-liikkeet ovat nyt osa vahvaa Rengasmarket-ketjua, johon kuuluu jo 72 liikettä kautta maan.”

Nykytekniikka vaatii paljon renkailta

”Uusissa autoissa renkaat joutuvat kovemmalla rasitukselle kuin ennen. Autot ovat nykyisin painavampia ja tämän päivän moottoreissa on vahva vääntö. Lisäksi auton tekniikka säätää ajossa jatkuvasti pitoa parhaaksi mahdolliseksi. Siksi renkaat ovat kovilla ja kuluvat nopeammin”, sanoo Jari Silfverberg Rengasmarket-ketjun Nummelan liikkeestä. Heti perään kokenut rengasmies kuitenkin muistuttaa: ”Autotekniikan mukana renkaatkin ovat onneksi kehittyneet. Nykyiset renkaat ovat paljon parempia kuin ennen”

Tämän päivän autot ovat entistä painavampia ja moottoreissa on vahvasti vääntöä. Siksi renkaat joutuvat koville ja kuluvat nopeammin. Hyväkuntoisilla ja laadukkailla renkailla varmistetaan ajoturvallisuus myös märissä olosuhteissa. 

Jo vuodesta -79 Nummelan alueen autoilijoita palvellut yrittäjä kertoo asiakkailleen päivittäin rengasalan uusimmista asioista. ”Automallien määrän ja varusteversioiden nopea kasvu on moninkertaistanut myös rengasmallien ja kokojen määrät. Vielä 90-luvun alussa yleisiä rengaskokoja oli 6-7, nyt yhdestä rengasmallista on helposti yli 50 versiota. Rengaskoot ovat kasvaneet kautta linjan. Lisäksi myös uudet tekniset varusteet, kuten rengaspaineen valvontajärjestelmät, vaativat rengasliikkeeltä entistä vahvempaa asiantuntemusta ja osaamista.”

3-4 milliä on jo turvallisuusriski

Rengasmarket-ketjun perustajayrittäjiin kuuluva Silfverberg muistuttaa, että auton katsastus ei riitä varmistamaan renkaiden turvallisuutta. Moni ajaa huomaamattaan kehnoksi kuluneilla renkailla.

”Rengasmarket-liikkeeseen voi aina poiketa käymään. Tarkistamme mielellämme auton renkaiden kunnon. Jos kaikki on kunnossa, voi matkaa jatkaa turvallisin mielin. Mutta jos kesärenkaissa on pintaa enää esimerkiksi 3-4 milliä, kerromme asiakkaalle että sateella vesiliirron riski on huomattava moottoritienopeuksilla, vaikka renkaat ovatkin vielä lailliset. Katsastuksessahan tarkistetaan vain kesä- tai talvirenkaiden sen hetken kunto.”

 

Rengasliikkeen varasto on täynnä uusia renkaita. "Kesärengasasioissa kannattaa otta yhteys asiantuntijaan ja kysyä parasta ratkaisua omaan autoonsa",  sanoo Jari Silfverberg.

”Palvelemme asiakkaita kokonaisvaltaisesti, kuten Rengasmarket-ketjun ideaan kuuluu. Helpoin ratkaisu on jättää kaikki rengasasiat meidän huoleksemme. Rengashotellipalvelu sisältää kausisäilykset, alleasennukset, tasapainotukset ja renkaiden kunnosta huolehtimisen. Silloin tietää varmasti, millä ajaa.”

TURVALLISESTI KESÄTEILLE

• Varmista, että kesärenkaiden urasyvyys on vähintään 4 milliä
Jos pintaa on vähemmän kuin 4 milliä, kasvavat vesiliirron riskit ja jarrutusmatkat. Uuteen renkaaseen verrattuna pysähtymismatka märällä tiellä voi olla jopa 30 metriä pitempi. Urasyvyyden voi helposti tarkistaa kahden euron kolikolla. Aseta kolikko renkaan pääuraan. Jos hopeareunus peittyy, on pintaa on vähintään 4 mm.

• Muista, että ilmanpaineet vaikuttavat turvallisuuteen ja kulutukseen
Tarkista ilmanpaineet kuukausittain kylmästä renkaasta. Renkaan vaihdon yhteydessä muista tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine. Liian alhaiset ilmanpaineet kuluttavat renkaita ennenaikaisesti, pito huononee ja polttoainetta kuluu enemmän. Tavallisen henkilöauton renkaassa tulee olla vähintää 2,5 baria ilmaa.

• Pidä tunkki, paikkauspullo tai autopalvelunumero mukana 
Jos rengasrikko yllättää, on helpointa ottaa yhteyttä tiepalveluun. Esimerkiksi auto- ja rengasmerkeillä on omat palvelunsa. Jos vaihdat tai paikkaat renkaan itse, muista että paikatulla renkaalla tai vararenkaalla ei kannata ajaa pitemmälle kuin lähimpään rengasliikkeeseen. 

• Vältä työmaita ja teräviä esteitä
Rengas voi puhjeta rakennustyömaalla, huoltoaseman pihalla tai autotiellä tietyömaan kohdalla. Lähesty jalkakäytävien reunoja ja kanttikiviä sopivassa kulmassa. Kovat iskut ja terävät kivet saattavat vahingoittaa rengasta.

Rengasmarket
Lähin Rengasmarket-liike  verkko-osoitteesta rengasmarket.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto