"Jokainen asiakas on meille yhtä tärkeä" - Mossa Racing korjaa ja huoltaa tinkimättömällä ammattitaidolla autot, moottoripyörät sekä veneet

”Asiakastyytyväisyys on meille kaikkein tärkein asia. Olipa asiakkaalla sitten auto, moottoripyörä, vene tai vaikkapa mönkijä. Korjaamme ja huollamme ne kaikki kuntoon”, lupaa Matteo Mossa. Menossa on tavallinen työviikko Herttoniemen rannassa sijaitsevalla, neljä ammattilaista työllistävällä korjaamolla. Korkeassa hallissa kaikki on siististi järjestyksessä. Yhdellä neljästä nosturista on turbon vaihdossa Volkswagen Golf. Vieressä tarkistetaan uudenkarhean Range Roverin matkakunto asiakkaan pitkää reissua varten. Työn alla on myös muita autoja, moottoripyöriä ja perämoottori. Asiakaspalvelutiloissa hiljattain Bike Worldista Mossalle töihin vaihtanut Jussi Hukka vastaa puhelimeen ja sähköposteihin. Pieni toimistokoira Chico toivottaa ovesta sisään astelevan vakioasiakkaan tervetulleeksi ja palaa jyrsimään luuta koppiinsa. 

Asiakaspalvelusta vastaavat Jussi Hukka, Matteo Mossa ja toimistokoira Chico.

Matteo Mossa kertoo kanta-asiakaskunnan kasvavan mukavasti. ”Otamme vastuun tekemisistämme ja pyrimme olemaan Helsingin rehellisin korjaamo. Periaate on toiminut hyvin, ja tyytyväiset asiakkaat ovat ilmeisesti kertoneet meistä eteenpäin.”

Merkkihuoltoasentajasta korjaamoyrittäjäksi

Matteo Mossalla on takanaan pitkä ura merkkihuollon palveluksessa. Viimeksi ennen yrittäjäksi siirtymistään mies työskenteli Biliassa kahdeksan vuoden ajan. Pääsähkömiehen töiden lisäksi toimenkuvaan kuului sisäisenä kouluttajana toimiminen.

Yritystoiminnan Mossa aloitti moottoripyörien huolloilla ja korjauksilla Viikissä sijaitsevissa toimitiloissa. Pikkuhiljaa asiakaskunta alkoi kasvaa. 

Kun moottoripyöräilevät asiakkaat pyysivät miestä korjaamaan myös autojaan, laajensi Mossa toimintaansa autopuolelle. 

Herttoniemen rantaan siirryttäessä Mossa Racing alkoi palvella myös veneasiakkaita. 

”Nykyiset tilat ovat erittäin toimivat. Huollon ajaksi asiakas voi valita sijaisauton tilalle vaikkapa kajakin, jolla on virkistävää käydä melomassa”, Mossa hymyilee.

Korjaamon nimi Mossa Racing juontaa juurensa Matteo Mossan moottoriruheilutaustasta. Mossa on kansainvälisellä tasolla asti tunnettu Road Racing kilpakuljettaja. Viime vuoden SM–kausi Ducatilla Superbike-luokassa katkesi harmittavaan loukkaantumiseen.  

Autosähkö ja vikadiagnostiikka eritysvahvuuksina

Mossa Racingissa huolletaan ja korjataan kaikki automerkkejä. Nykyautojen huoltamisessa tarvittavat osaamisalueet autosähkö ja vikadiagnostiikka ovat korjaamon vahvuuksia. 

Korjaamolla on kaikki tarvittava korjaamotekniikka, kuten testerit ohjelmistoineen, erikoistyökalut, ilmastoinnin huoltolaite ja rengaskoneet. Tilaa hallissa on 350 m2.

”Tunnemme erityisen hyvin Volvot, Renaultit, BMW:t ja VW-ryhmän autot, mutta meillä käy autoja laidasta laitaan. Aivan uusista autoista alkaen aina yli 50 vuotta vanhoihin harvinaisuuksiin. 

Virallinen Vespa-huolto

Mossa Racing on kuluvasta keväästä lähtien virallinen Vespa-huoltopiste. Skootterin voi tuoda aamulla huoltoon ja jatkaa matkaa Herttoniemestä vaikkapa hyvillä julkisilla kulkuyhteyksillä. 

Myös varusteet ja renkaat

Huoltojen ja korjausten lisäksi Mossa Racing modifioi ja varustelee autoja sekä moottoripyöriä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Uudet renkaat, vetokoukut ja lisälämmittimet asennetaan joutuisasti. Tarjolla on myös renkaiden kausisäilytys. 

Hallissa tehtävien perämoottorihuoltojen lisäksi veneen tekniikkaa voidaan huoltaa viereisellä venepaikalla.

Mossa Racingin periaatteena on, että asiakkaan kulkuneuvon huoltojen ja korjausten tulee hoitua yhdessä osoitteessa. Lisäksi yritykselle on vuosien myötä muodostunut yhteistyökumppaneiden verkosto, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi vauriokorjauksissa ja maalaustöissä.

Monipuolisen toimintansa takia korjaamo ei kuulu mihinkään autokorjaamoketjuun. Autoihin, moottoripyöriin ja veneisiin hankitaan laadukkaat varaosat monelta eri toimittajalta.

Huollon ajanvarauksen voi tehdä myös verkkosivujen kautta.

Toimitiloihin on suunnitteilla myös oma myymälä ajovarusteille ja tarvikkeille. 

”Meihin voi ottaa yhteyttä kaikissa ajoneuvoasioissa. Juuri nyt on oikea aika huollattaa moottoripyörä, auto tai perämoottori kesäkuntoon”, sanoo Matteo Mossa ja palaa asiakkaansa Range Roverin pariin.

Tyytyväinen asiakas jo vuodesta 2009

”Täällä hinnan ja laadun suhde on kohdallaan”, sanoo Mossa Racingin asiakas Eero Valanti. 

Kiireinen Valanti tarvitsee työssään autoa.  Siksi huoltojen täytyy pysyä sovitussa aikataulussa ja budjetissa. ”Olen ollut Mossa Racingin asiakas jo vuodesta 2009. Autot ovat vaihtuneet, mutta kaikista on pidetty täällä hyvää huolta. Jos huollon yhteydessä huomataan muuta korjattavaa, otetaan täältä aina ensin yhteyttä ja kysytään lupaa.”

Valantille myös korjaamon monipuolinen osaaminen on etu. ”Täällä on saatu kuntoon kaikki kulkuneuvoni mönkijästä alkaen. Joskus nämä kaverit ovat käyneet aamulla rannassa korjaamassa veneemme tekniikkaa, jotta pääsisimme perheen kanssa turvallisesti merille. 

Tähän korjaamoon on syntynyt luottamus. Lisäksi meininki on mukavan lämminhenkinen ja sijainti erinomainen", sanoo asiakastiloista höyryävän kahvimukin noutanut Valanti.

Mossa Racing
Simppukarinkatu 5 B, 00810 Helsinki
Puhelin: 045 2584848
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Internet: mossaracing.fi
Avoinna: ma-to 8.00-17.00, pe 8.00-16.00

 


Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto