Yhden merkin taktiikalla

Jag-Finn Ky:n Ari Hirvonen on pitkän linjan Jaguar-asiantuntija ja tuntee merkin hyvät sekä huonot puolet. Kun asiakas kuvailee autonsa oireet, osaa Hirvonen ennakkotapausten perusteella nopeasti haarukoida tarvittavat korjaustoimenpiteet. Espoon Juvanmalmilla toimivassa huollossa käyvät sekä uudemmat että vanhemmat Jaguarit.

”Meillä oli pitkään sellainen tilanne, että suurimmalla osalla asiakkaistamme oli parin kolmen vuoden ikäinen Jaguar, joka kävi meillä määräaikaishuolloissa.” kertoo Hirvonen.

etypekonearihirvonen

Kuva. Ari Hirvonen tietää, miten E-Typen sydän sykkii.

Taloustaantuma näkyy nyt kuitenkin myös perinteikkäällä brittimerkillä ajavien autonvaihdossa. ”Uuden auton ostoa lykätään entistä pitempään. Sen sijaan korjautetaan mieluummin nykyistä ajokkia. Teemme nyt yhä enemmän huoltoja myös vanhempiin, esimerkiksi 5-10-vuotiaisiin Jaguaareihin” summaa Hirvonen.

Vaativienkin tekniikan korjausten lisäksi korjaamoa työllistävät Jaguarien peltityöt ja maalaukset, joissa pitkä kokemus yhdestä merkistä auttaa tekemään oikeita ratkaisuja asiakkaan eduksi.

etypet

Kuva. Kaksi kaunotarta asiantuntevassa huollossa. Alemmassa Jaguar E-Typessä laitettiin uusiksi koko voimalinja sekä akselistot, ja lisäksi auto museokatsastettiin.

Klassikot mieluisia vieraita

Koska asiantuntemusta on kertynyt aina vuosimallista 1950 alkaen, korjataan ja huolletaan Juvanmalmilla myös klassikkoikäisiä Jaguareja. Esimerkiksi urheilumalliset E-Typet ovat tuttu näky korjaamohallissa. Suunnitteilla oleva tilojen laajennus tuo pian myös mahdollisuuden asiakkaan auton täysentisöintiin.

Ohjeita klassikkoauton talvisäilytykseen

Kun jätät auton talliin pidemmäksi aikaa seisomaan, tee ainakin nämä: 1. Mittaa jäähdytinnesteen kylmäkestävyys 2. Mittaa jarrunesteen vesipitoisuus 3. Laita renkaisiin reilut paineet (jopa 4 bar), jotta ne säilyvät pyöreinä 4. Ennen talliin ajoa käytä joutokäyntiä noin 10 minuuttia tavallista korkeammilla kierroksilla. Näin pakoputkistoon ei jää kosteutta, joka voi nousta moottori venttiileihin asti. Tämä on tärkeää erityisesti Jaguarin V12-malleissa.


Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

Lisää aiheita »

Aallon Auto