Niklas Ajo palaa MM-sarjaan

Moto3-luokassa kilpaillut Niklas Ajo tekee paluun MM-areenoille, mutta tällä kertaa hän ei itse vedä kypärää päähänsä.

Moto3-luokan kuljettajana parin vuoden ajan MM-tasolla kisannut Niklas Ajo tulee tekemään paluun MM-sarjaan ensi kaudella. Ajo tulee työskentelemään Moto3-luokassa debyyttinsa tekevän Patrik Pulkkisen teknisessä ryhmässä datainsinöörinä.

– Homma on minulle aika uutta, sillä aloitin työt niin sanotusti ”toisella puolella” vasta tällä kaudella, mutta ajajauralta jäi paljon kokemusta käteen, josta on tähänkin hommaan ollut apua! Ajo kertoo.

Vasta 15-vuotias Pulkkinen on jo testannut uuden tiiminsä Peugeot MC Saxoprint -tiimin pyörää. Ajosta on ollut hänelle paljon myös henkistä tukea, sillä kaksikko on tuntenut toisensa jo vuosia Pulkkisen kisatessa Niklaksen isän Aki Ajon Junior Academyn väreissä.

– Uskon, että suurin vahvuuteni on se, että minulla on Moto3-luokasta kokemusta ajajana heti alusta saakka, joten pystyn analysoimaan dataa ja neuvomaan Patua ajajan perspektiivistä.

friedrichweisse ajo

Kuva: Niklas Ajo on jo aloittanut hommat uudessa tiimissä. Kuva: @friedrichweisse

Sekä Pulkkisen sopimusta neuvotellut Aki että hänen datainsinöörinsä Niklas tietävät, että nuoren suomalaislupauksen nouseminen MM-sarjan kärkisijoille tulee viemään aikaa.

– Patun kanssa odotukset ovat suht maltillisia, suurin tavoite on kehittää hänen ajotyyliään pikkuhiljaa aggressiivisempaan suuntaan. Totta kai tavoite loppukaudesta tai miksei jo aikaisemminkin on taistella pisteistä!

Ajo itse ajoi viimeisen MM-kilpailunsa viime vuonna, mutta ainakaan vielä palo kisaamiseen ei ole palannut.

– Olen itsekin yllättynyt siitä, että kauheasti mieli ei ole tehnyt pyörän selkään tällä kaudella. Kausi on ollut niin kiireinen, että omaa ajamista ei ole juurikaan ehtinyt edes miettimään. Datainssinä ja ajovalmentajana “ajaa” myös samalla itsekin, kun ajamista joutuu jatkuvasti miettimään! Ajo myöntää.

22-vuotias Ajo ei olisi vielä missään nimessä liian vanha kisaamaan MM-tasolla, mutta nuorukainen näkee, että se luku on jo nähty.

– Uskon, että ammattikuskina minua enää tuskin nähdään, mutta todennäköisesti ainakin harrastusmielessä nähdään varmasti tulevaisuudessa! Jäärataa tullaan ajamaan varmasti talvella. Jos ajaminen tuntuu hyvältä, niin mieli tekisi kisoihinkin, etenkin kun viime kaudelle panostettiin paljon, mutta kausi loppui loukkaantumiseen ennen kuin edes kunnolla alkoi.

Moto3-luokan kauden 2017 viralliset testijaksot ajetaan 9.-10. maaliskuuta Espanjan Jerezissä ja 17.-19. maaliskuuta Qatarin Losailissa. Yhteensä 18 osakilpailua kattava MotoGP-kausi käynnistyy 26. maaliskuuta Losailin radalta.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto