WLBlogi on autoilu- ja liikenneblogi, naisen kirjoittamana.

Blogi sisältää nähtyä, koettua, kuultua, luettua ja omia mielipiteitäni liikenteestä ja autoilusta. Sekä tietysti myös hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Tervetuloa!

Pitkän tauon jälkeen.

Lähes vuosi on ehtinyt jo kulua, kun viimeksi olen päivittänyt autoilun kuulumisia.
Vajaan vuoden aikana on ehtinyt tapahtua todella paljon.
Suurimpana syynä tauolle on ollut työ ja uuden auton hankinta (joka myöskin on käynyt työstä), jotka ovat vieneet lähes kaiken vapaa-ajan. Ei kuitenkaan negatiivisella tavalla.
Vihdoin tänä keväänä, kummatkin asiat on saatu järjestykseen ja jälleen on aikaa paneutua kertomaan teille autoilun uusimpia kuulumisia.

Tällä hetkellä elän mielenkiintoista aikaa, kun kevät on jo hyvin vauhdissa ja sormet syyhyävät laittamaan ja hankkimaan kaikkea kivaa uuteen autoon. Myöskin maanteille on jälleen saatu kesänopeudet, joten uuden auton ominaisuuksista pääsee nauttimaan oikein kunnolla.

Auto siis päivittyi viime vuoden lopulla vuoden 92 Toyotasta, 13 vuotta nuorempaan Toyotaan. Harppaus oli valtava. Vanhassa Toyotassa kun ei ollut mitään ajamista helpottavia varusteita, ei abs, luistonestoa, tai edes yhtä ainoaa airbagia. Nyt autossa on kaikki, ja vähän extraakin, siihen mitä vaan ihminen voi toivoa, jolla on ollut aina 80-90 luvun auto.
Olisin hyvin tyytynyt autoon jossa on edes ilmastointi ja abs, mutta kun kokonaisuuteen kuuluikin lisäksi ajonvakautus, luistonesto, kasapäin airbageja, peruutustutka ja vakionopeuden säädin, en laittanut yhtään vastaan😊
Ja pakko kyllä myöntää, onhan nuo "herkut" ihan mukavia käyttää. Ajamisesta on tullut tämän myötä entistä mukavampaa ja nautinnollisempaa, mutta tämä on tuonut myös ns. sivuvaikutuksia. Esimerkiksi mobiililaitteiden käytöstä on tullut valitettavasti houkuttelevampaa, varsinkin maanteillä ajaessa, kun voi laittaa vakkarin päälle ja antaa vain mennä. Mutta sehän on tietysti kiellettyä, joten se siitä.
Palaan myöhemmissä jutuissani tarkemmin tämän auton varusteisiin ja "lisävarusteisiin".

Tämän auton hankinta oli ihan oma episodinsa, joka alkoi viime vuoden keväällä ja päättyi loppuvuonna marraskuussa. Suuret suunnitelmat keväällä 2016 olivat, että tuossa heti alkukesästä nappaan kivan yksilön itselleni ja laittelen sitä sitten loppukesän, mutta homma ei sitten ollutkaan ollenkaan niin piece of cake kuin oli suunniteltu.
Kerron myös tästä episodista myöhemmissä jutuissani, minkälaisia kokemuksia ja huomioita tekee, kun etsii juuri sitä itselleen sopivaa yksilöä.

Toivotan tässä kohtaa kaikki vanhat ja uudet lukijat jälleen tervetulleiksi blogini pariin viihtymään autoilun ja liikenteen ajankohtaisten juttujen parissa.

Rauhallista ja aurinkoista Pääsiäistä kaikille teille!

Kerralla kuntoon
Kiinnostaako pelisuunnittelu? Lue hyödylliset vink...