WLBlogi on autoilu- ja liikenneblogi, naisen kirjoittamana.

Blogi sisältää nähtyä, koettua, kuultua, luettua ja omia mielipiteitäni liikenteestä ja autoilusta. Sekä tietysti myös hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Tervetuloa!

Automatkailijan Suomi

Monella onnekkaalla kesälomat alkoivat jälleen Juhannuksesta. Toisin kuin itselläni, jolta kesälomat jäävät lähes tyystin tältä kesältä pitämättä uuden, mielenkiintoisen liikenteen ja autoilun parissa tehtävän työn vuoksi. Tämän myötä myös blogini on ollut muutaman kuukauden ns. lepotilassa.
Nyt kuitenkin lomakauden ollessa kuumimillaan, lyhyt katsaus automatkailijan Suomeen.

Kesä on automatkailun kulta-aikaa Suomessa. Lomien alkamisen huomaa myös hitusen kallistuvista polttoaineen hinnoista, joita kauppiaat muistavat nostaa joka kesä sesongin alkaessa.

Suomi on kaunis maa kesäisin, myös autosta käsin katsottuna. Suosittelen erityisesti ruuhka-Suomesta poistumista, pienemmille paikkakunnille, pienempiin kaupunkeihin. 
Ympäri Suomea löytyy koettavaa, nähtävää ja tekemistä aivan kaikille.
Seuraavassa muutamia automatkailijalle pysähtymisen arvoisia kohteita ympäri Suomea.
Pohjois-Karjalassa Koli, Pielinen ja Paalasmaan saaristo. Kappale kauneinta Suomea, jonne harvemmin tulee lähdettyä esimerkiksi pääkaupunkiseudulta, muutoin kuin sukuloimaan. Pielisen suurimmassa- ja Suomen korkeimmassa saaressa Paalasmaassa vietetään joka kesäisiä mökkiläispäiviä 23.7. Tapahtuma on osa perinteistä saaristolaiskesää.  Järvi-Suomi. Jyväskylä ja Kuopio.  Jyväskylästä löytyy mm. kylpylä-hotelli Laajavuori, Viherlandia ja Alvar Aalto –museo. Kuopiossa upeita järvimaisemia ja täysin erilainen kulttuuri kuin eteläisessä Suomessa. Mainitsemisen arvoinen pysähdyspaikka: Tiinan Tupa, 9-tien varressa, Kuopion ja Jyväskylän puolessa välissä. Kalajoki.14km. hiekkarantaa. Monenlaisia majoitusmuotoja. Jukupark lapsille, sekä monipuolinen kylpylä. Hämeenlinna.Aulanko, Hämeen linna ja Vanajan linna. Aulangon maisemat.Reila, Pyhäranta, Pyhämaa, Uusikaupunki –reitti, tiet 1960&196. Merellisiä pikkukyliä ja kuntia Varsinais-Suomessa. Ihastuttava Uusikaupunki on myös veneilijöiden kestosuosikki.Naantali. Ylellinen kylpylä, Kultaranta, Vanhakaupunki ja rantabulevardi, sekä tietysti muumimaailma.  
Tuuri. Suomen suurin kyläkauppa. Huippu tarjouksia hintatietoiselle kävijälle. Tuurista et varmasti lähde kotiin tyhjin käsin.
Tuossa muutamia pysähtymisen ja miksei pidemmänkin pysähdyksen arvoisia kohteita.

Kesän automatkailussa on hyvä muistaaa myös samat perusjutut, kuin esimerkiksi Joulun viettoon lähtiessä. Vaikka vuodenaika onkin autolle suopeampi, on myös kesässä omat huomioitavat asiansa. Matkaan lähdettäessä auton pakkaamisessa pätevät myös samat vanhat säännöt:
Pakkaa tavarat auton tavaratilaan. Jos tavaraa pakkaa takapenkille, vältä matkatavaroiden kasaamista korkeiksi pinoiksi. Suosi jalkatiloja ja sido suurimmat kappaleet penkillä turvavöillä.


Ennen matkaa on autosta hyvä tarkastaa esimerkiksi tuulilasin pesunesteen määrä, ötökkäparveen joutumisen varalta. Myös öljyt ja jäähdytinnesteet on hyvä tarkastaa, ettei auto ala keittää tietyöjonossa. Rengaspaineet ja vararenkaan kunto, sekä varoituskolmion olemassaolo on hyvä katsastaa ennen matkaa.
Koska ollaan lomalla on matkaan hyvä varata reilusti aikaa, jotta voi halutessaan pysähtyä mielenkiintoisiin kohteisiin ennalta suunnittelematta.
Jos väsymys alkaa reissulla vähänkin painaa on syytä pitää tauko. Kofeiinipitoisia ja energiaa sisältävien tuotteiden nauttiminen virkistää. 


Aurinkoista kesää ja turvallisia kilometrejä kesä-Suomen teille.
Auton kevätehostus
Olikohan rehellinen autokauppias?