Uusi Lexus LC: hybriditekniikka tai huipputehokas V8

 

Lexus astuu täysin uudella LC-mallillaan uuteen luokkaan. Muotoilustaan jo merkittävää tunnustusta saanutta urheilucoupéta vauhdittaa edistyksellinen hybriditekniikka tai vaihtoehtoisesti huipputehokas V8. Hinnat alkavat 126 295 eurosta.

Erittäin kaunis, ylellisen urheilullinen Lexus LC sai maaliskuussa Geneven autonäyttelyn yhteydessä arvostetun Production Car Design of the Year -palkinnon. Ulkomuodoissa nähdään ainutlaatuisella tavalla mielenkiintoa herättävää, aiempaa sulavalinjaisempaa tulkintaa Lexuksen L-finesse muotoilufilosofiasta.

 • Lexuksen LF-LC -konseptimallin piirteet on tuotu LC:n tuotantomalliin hienosti ilman suuria kompromisseja. Autoalalla tällainen on harvinaista ja saavutukselle täytyy antaa tunnustusta. Asiantunteva ja kriittinen paneelimme oli yksimielinen voittajasta. Kurvikas coupé sai kiitosta rohkeasta ulkomuodostaan, unohtumattomasta maskistaan ja uniikista ilmeestään. LC:n muotoilu on varmasti ollut haastava projekti, mutta lopputulos todella ansaitsee tämän tunnustuksen, sanoi Car Design Review 4 -julkaisun toimittaja Guy Bird voitosta.

Tämä oli jo kolmas muotoilupalkinto jonka LC on voittanut ennen varsinaista lanseeraustaan. Jo viime vuonna sille myönnettiin EyesOn Design Award -palkinto sekä tuotantoautojen luokassa että sisustukseensa liittyen.

Edistyksellinen hybridi

LC 500h:n uusi Multi Stage Hybrid System kehitettiin kaksi päämäärää mielessä: luoda hybridiauto, joka tarjoaa urheilullisen ja tarkasti aistittavan ajoelämyksen, jossa moottori seuraa tarkasti kuljettajan kaasunpainalluksia. Ominaisuuksiin liitettiin myös paras mahdollinen tehon ja taloudellisuuden yhdistelmä isoon 2+2 -paikkaiseen autoon.

Aikaansaatu toteutus yhdistää Lexuksen kehittyneen täyshybriditekniikan – 3,5 litran V6-moottorin, yli 170 hevosvoimaisen sähkömoottorin, portaattoman voimansiirron ja litium-ion akuston – nelivaihteiseen automaattivaihteistoon, joka sijaitsee hybridivaihteiston jatkeena. Kevyt ja rakenteeltaan kompakti  järjestelmä mahdollistaa painojakauman kannalta optimaalisen sijoittelun. Koko voimalinja painaa saman verran kuin nykyiset perinteisemmät hybriditekniikat.

LC 500h:n maksimiteho on 260 kW (354 hv) ja sen yhdistetyn ajon kulutus on 6,4 l/100km. Vastaavat CO2-päästöt ovat 145 g/km.  Urheiluautoperinteitä kunnioittavaa tekniikkaa ja vielä raaempaa suorituskykyä edustaa LC 500 -mallin huippunykyaikainen 5 litran V8-moottori, joka tuottaa 351 kW (477 hv).

Ennakkomyynti on alkanut ja koeajoautojen sekä ensimmäisten asiakastilausten toimitus alkaa elo-syyskuun vaihteessa.

LexusLC2

Make Your Mark

Lukuisia palkintoja musiikkialalla voittanut tuottaja Mark Ronson tulee olemaan Lexus LC:n ”Make Your Mark” -lanseerauskampanjan keulakuva. Yhteistyö Ronsonin kanssa jatkaa Lexuksen kunnianhimoista tavoitetta aikaansaada hienoja elämyksiä musiikin, taiteen ja teknologian alueilla. Vuonna 2015 Lexus toteutti samassa hengessä ”The Life RX” -kampanjan näyttelijä Jude Lawn kanssa.

 • Pidän yhteistyöstä innovatiivisten ja yksilöllisten kumppanien kanssa, sekä studiossa että sen ulkopuolella. Nähdessäni LC:n innostuin heti autoon liittyvän tunnelman ilmaisusta musiikin keinoin, Mark Ronson toteaa.

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto