Škoda Rapid ja Rapid Spaceback uudistuivat

Škoda Fabian ja Octavian väliin sijoittuvat perheautoluokan sedan Škoda Rapid ja farmari Rapid Spaceback -mallit uudistuvat. Mallien ulkonäkö uudistui maltillisesti ja maahantuojan mukaan suurimmat ulkoiset muutokset koskevat lähinnä puskureita, valoja sekä takalasia.

Uudistetuissa malleissa on uudet älykkäät ajovalot eli pimeällä valaisevat kaksoisksenonvalot ja päivällä valaistuksen hoitavat ledvalot. Ajovalojärjestelmiin kuuluu myös muista automalleista tuttuja ominaisuuksia, kuten päivävalojen valotunnistin, saattovalot sekä kaukovaloavustimet.

Škoda Rapidin ja Rapid Spacebackin sisätiloissa on toteutettu lukuisia muotoilu- ja varustelumuutoksia. Jokaisessa ovessa on nyt uudet koristeosat. Myös kojelaudan ilmasuuttimet, mittaristo ja lämmitys-/ilmastointilaitteen käyttöyksikkö ovat saaneet uuden muotoilun.

Uudet kolmisylinteriset moottorit

Uudistusten myötä 1,0-litrainen ja kolmesylinterinen TSI-moottori on nyt saatavilla kumpaankin automalliin. Moottorin EU-yhdistetty kulutus on valmistajan mukaan alhaisimmillaan 4,4 l / 100 km, CO2 päästöt 101 g/km.

Uudessa bensiinimoottorissa yhdistyvät monet hyödyt: Kompaktin koon ja rakenteen sekä alumiinisen sylinteriryhmän ansiosta moottori on 10 kg kevyempi kuin aiemmin käytetty 1,2-litrainen versio, ja lisäksi uusi moottori käy erityisen tasaisesti. Koska moottorin vapaat inertiavoimat ovat vähäiset, kolmisylinterisissä moottoreissa yleisesti käytettyä tasapainoakselia ei tarvita. Se vähentää moottorin painoa ja auttaa pienentämään polttoaineen kulutusta sekä CO2-päästöä. Samaan tavoitteeseen pääsyä auttaa myös öljypumppu, jonka tuottovirtaus on säädeltävissä. Tarvittava öljynpaine säätyy aina moottorin kuormitustilanteen mukaiseksi. Ahtoilman välijäähdytin on yhdistetty imusarjaan, minkä ansiosta ahtopaine nousee nopeasti.

Kahden 1.0 TSI-moottorin ohella uudistuneeseen ŠKODA RAPID -malliin on tarjolla kolme muuta moottoria. Kaikkiin moottoreihin liittyy jarrutusenergian talteenotto ja start-stop-järjestelmä. Moottorit täyttävät pakokaasun päästöstandardin EU 6 vaatimukset. Dieselmoottoreissa käytetään Common Rail -yhteispaineruiskutusta ja dieselhiukkassuodatinta.

Oma lähiverkko

Matkustajat pystyvät WiFI Hotspot -lähiverkon avulla olemaan aina online. Uusi ŠKODAConnect jakautuu Infotainment Online- ja CareConnect-palveluihin. Infotainment Online on liikennetietojärjestelmä, joka näyttää navigaattorissa liikennetilanteen valitun reitin varrelta ja suosittaa kiertoreittejä, jos suunnitellulla reitillä on liikenneruuhka tai onnettomuus. Muut saatavilla olevat toiminnot ovat huoltoasemien sijainti polttoainehintoineen, pysäköintipaikkojen tiedot, uutiset ja säätilatiedot.

CareConnect palvelut avustavat kuljettajaa monissa erilaisissa tilanteissa. Nämä palvelut ovat saatavilla kaikkien varustelujen ja Amundsen- ja Swing-tietoviihdejärjestelmien yhteyteen. Tiedonsiirto tapahtuu käyttäen autoon kiinteästi asennettua SIM-korttia. Toiminnot sisältävät automaattisen hätäpuhelun, jolla saadaan luotua yhteys hätäpuhelukeskukseen. Hätäpuhelun voi soittaa myös manuaalisesti tilanteissa, jossa auton turvavarusteet eivät ole aktivoituneet.

CareConnect-palveluihin sisältyy myös ŠKODAAjoturva-puhelutoiminto, jota käyttäen voidaan saada avustusta ja apua. Järjestelmän palveluihin lukeutuu myös Proactive Service. Sen avulla auton huoltotarpeeseen liittyvät tiedot välittyvät ŠKODA-jälleenmyyjä-/huoltokumppaniliikkeeseen hyvissä ajoin ennen huoltohetkeä. Älypuhelimeen asennetulla ŠKODAConnect -sovelluksella kuljettaja voi milloin tahansa tarkastella autoon liittyvää tietoa. Hän voi tarkastaa, että auton ikkunat ja keskuslukitus on suljettu tai katsoa kuinka paljon tankissa on jäljellä polttoainetta. Lisäksi navigoinnin kohteiden lähettäminen auton navigointijärjestelmään kotikoneelta on mahdollista, ja pysäköidyn auton sijainnin voi myös katsoa älypuhelimella.

Škoda Rapidin ja Škoda Rapid Spacebackin musiikki- ja navigointijärjestelmät perustuvat toisen sukupolven modulaariseen tietoviihdelaitteistoon. Varusteet kuten ŠKODASurround System -äänentoistojärjestelmä, Bluetooth handsfree sekä Apple-yhteensopiva USB-liitäntä ovat osin vakiovarusteita ja osin saatavilla lisävarusteina. Älypuhelimen liittymä SmartLink+, joka tukee Apple CarPlay-, Android Auto-, MirrorLinkTM- ja SmartGate-standardeja, on käytettävissä auton tietoviihdejärjestelmän näytön kautta.

Kattava aktiivinen ja passiivinen turvallisuus

Škoda Rapidin ja Rapid Spacebackin turvallisuusvarustelu on runsas: esimerkiksi ajonvakautus ESC ja rengaspainevalvonta sisältyvät vakiovarustukseen. Turvallisuusvarustelua täydentää Multi-Collision Brake -monitörmäysjarrutusjärjestelmä, joka törmäyksen tapahduttua vähentää jatkotörmäysten vaaraa pitämällä autoa jarruilla paikallaan. Ajonvakautuksen toimintoja täydentää perävaunuvakautus.

Modernit avustinjärjestelmät, kuten kuljettajan vireystason tunnistusjärjestelmä ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist sisältäen kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen, ovat Active-mallia lukuunottamatta vakiona. Turvallisuutta parantavia lisävarusteita ovat myös sumuvaloilla toteutettu kääntymisvalotoiminto ja mäkilähtöavustin. Pysäköintitutka edessä ja takana merkitsee lisää mukavuutta ja turvallisuutta.

Passiivisen turvallisuuden järjestelmät suojaavat kuljettajaa ja matkustajia törmäyksessä. Turvatyynyjä on kaikkiaan kuusi (etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt edessä ja päänturvatyynyt). Kiristimillä varustetut korkeussäädölliset kolmipisteturvavyöt ovat vakiovaruste. KESSY lisää auton käyttömukavuutta. KESSY-nimi tarkoittaa avaimetonta keskuslukitusta ja avaimetonta moottorin käynnistystä. Oven ulkokahvan sisäpinnassa olevan kosketustunnistimen koskettaminen ohjaa keskuslukituksen avautumaan. Moottori käynnistetään ja sammutetaan Start/Stop -painikkeella.

Takana kaksi USB-liitäntää

Uudistuneisiin Rapid -malleihin on lisätty taakse kaksi USB-liitäntää, joita voidaan käyttää älypuhelimien tai muiden pienten mobiililaitteiden akun lataamiseen. Muita käytännöllisiä ratkaisuja (vakio- tai lisävarusteena) ovat jääraappa tankin luukun sisäpinnassa, tavaratilan kaksipuolinen matto – toisella puolella kangaspinta ja toisella kumipinta, huomioliivin pidike kuljettajan istuimen alla, sateenvarjo omassa lokerossaan etumatkustajan istuimen alla, irrotettava roskakori, USB-liitäntä ja multimedialaiteteline keskikonsolissa, pysäköintilipun pidike tuulilasissa, mukitelineet sekä tavaratilan verkkojärjestelmä.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto