Tuore viitonen sai farmariperän

Vuodenvaihteessa esitellyn täysin uuden BMW 5-sarjan mallisto täydentyy Touring-mallilla. Edeltäjäänsä verrattuna uuden BMW 5-sarjan Touringin paino on 100 kg alhaisempi, joka tuo entistäkin paremman ajodynamiikan sekä 11 % pienemmät päästöt ja polttoaineen kulutuksen. Alustava verollinen alkaen-hinta on 52 931 € (malli: 520d).

Edeltäjäänsä verrattuna uuden BMW 5-sarjan Touringin paino on 100 kg alhaisempi, joka takaa entistäkin paremman ajodynamiikan ja 11 % pienemmät päästöt ja polttoaineen kulutuksen. Painoa on saatu alennettua erityisesti erilaisten korimateriaalien käytöllä sekä täysin uudelleen suunnitellun alustan ansiosta. Lisäksi uusi 5-sarjan Touring on varustettu vakiona taka-akselin ilmajousituksella.

Sisätilat ja käytännöllisyys

Uuden 5-sarjan Touringin sisätiloja hallitsevat viimeistellyt yksityiskohdat sekä avarat tilat. Käyttömukavuutta lisäävät uudet ja isommat säilytystilat sekä suuremmat jalkatilat niin etu- kuin takamatkustajillekin. Samoin sisätilat ovat kasvaneet leveyssuunnassa, joka mahdollistaa esimerkiksi kolmen lastenistuimen turvallisen kiinnittämisen rinnakkain takaistuimelle. Lisäksi uuden BMW 5-sarjan Touringin sisätilojen äänieristystä on kehitetty edelleen esimerkiksi Special Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) -moottoritilan vuorausteknologialla sekä tuulilasin ja kattoverhoilun akustisella pinnoitteella.

Tavaratilan tilavuus on kasvanut uudessa BMW 5-sarjan Touringissa 570 litraan (takapenkin selkänojat ylhäällä) tai 1700 litraan (takapenkin selkänojat alhaalla). Takaistuin on jaettavissa ja taitettavissa suhteessa 40:20:40 ja takaistuinten selkänojat on mahdollista taittaa sähköisesti tavaratilassa sijaitsevan painikkeen avulla. Lisäksi vakiovarusteena oleva takaluukun automatiikka ja erikseen avautuva takaikkuna tarjoavat jokapäiväistä käytännöllisyyttä.

 Lisää lisävarusteita

Avustavia lisävarusteita on tarjolla uuteen BMW 5-sarjan Touringiin enemmän kuin koskaan ennen. Aktiivisia turvallisuusvarusteita uudessa BMW 5-sarjan Touringissa ovat esimerkiksi väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti aktiivisella sivutörmäyssuojauksella. Jälkimmäinen valvoo kaistamerkintöjä auton ympärillä ja avustaa kuljettajaa tarvittaessa oikeilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen välttämiseksi.

Uusi BMW 5-sarjan Touring ottaa seuraavan askeleen kohti täysin automatisoitua ajamista. Lisävarusteena myytävä mukautuva vakionopeussäädin yhdistettynä ohjaus- ja kaistavahtiin pystyy kuljettajan niin halutessa avustamaan samanaikaisesti nopeudensäädön, jarruttamisen kuin ohjauksenkin tehtävissä ilman kuljettajan aktiivista ohjausta

Uuden BMW 5-sarjan Touringin ominaisuuksia on entistäkin helpompi hallita uuden sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmän ansiosta. iDrive-käyttöjärjestelmää voidaan ohjata joko iDrive-ohjaimella, puheohjauksella, eleohjauksella tai kosketusnäytöllä. Lisäksi käyttöjärjestelmän valikot ovat kuljettajan muokattavissa. Viimeisimmän sukupolven täysvärillinen Head-Up-tuulilasinäyttö heijastuu 70 prosenttia suuremmalle alalle kuin edeltäjänsä. Tuulilasinäyttö kykenee näyttämään liikennemerkit, puhelinluettelon, radio-asemat, musiikkikappaleet, navigoinnin ohjaukset ja varoitukset avustavista lisävarusteista.

 Pysäköintiapua

Ihmisen, auton ja ympäristön yhteys Kattava tarjonta BMW ConnectedDrive -varusteita on saanut rinnalleen niihin yhdistettäviä uusia palveluita. Esimerkiksi ParkNow -teknologia mahdollistaa pysäköintipaikan varaamisen ja maksamisen etukäteen, On-street Parking etsii vapaita pysäköintipaikkoja, ja lisävarusteena saatava pysäköintiavustin etsii vapaita pysäköintipaikkoja ja halutessa pysäköi auton automaattisesti. ParkNow ja On-street Parking -palvelut tulevat saataville Suomeen myöhemmin. Lisäksi kauko-ohjattava pysäköinti mahdollistaa uuden BMW 5-sarjan Touringin pysäköinnin ahtaimpiinkin pysäköintiruutuihin hyödyntämällä avainohjausta. Myös älypuhelinten integrointia auton järjestelmiin on edelleen kehitetty. Asiakkaan on esimerkiksi mahdollista integroida Applen CarPlay ja ladata puhelinta johdottomasti induktiolatauksella.

 Voimalinjat entiseen tapaan

Moottorit, voimalinjat ja alkaen-hinta Kaikki täysin uuden BMW 5-sarjan Touringin moottorit kuuluvat uuden sukupolven modulaariseen BMW EfficientDynamics -moottoriperheeseen. Moottoreiden BMW TwinPower Turbo -teknologia mahdollistaa uskomattoman suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Lanseerauksen yhteydessä on saatavilla kolme moottorivaihtoehtoa; 540i xDrive (340 hv, 7,3 l, CO2 167 g), 520d (190 hv, 4,3 l, CO2 114 g) ja 530d xDrive (265 hv, 5,3 l, CO2 139 g).

Uusi BMW 5-sarjan Touring lanseerataan Suomessa toukokuussa 2017 ja sen alustava verollinen alkaen-hinta on 52 931 € (malli: 520d). Uuden BMW 5-sarjan Touringin ennakkomyynti on jo alkanut.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...
  • Jarru hahmo
  • Käsijarru
  • Jääkö käsijarru ts. seisontajarru päälle, kun vetää jarrukahvasta ylös ja samanaikaisesti...

Lisää aiheita »

Aallon Auto