Opelin lippulaivamalli, Opel Insignia uudistuu

Ensimmäisen sukupolven Insignia oli todellinen menestys. Se valittiin Vuoden Autoksi 2009 Euroopassa ja sitä on myyty yli 900 000 kappaletta.

Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun alussa Opel esitteli mallistonsa lippulaivan, Opel Insignian uuden sukupolven. Ensimmäisenä markkinoille saapuu viisiovinen Opel Insignia Grand Sport. Sports Tourer -farmarimalli on luvassa alkusyksystä ja korkeammalla maavaralla varustettu Country Tourer loppuvuodesta.

Toisen sukupolven Insignia Grand Sport perustuu täysin uuteen arkkitehtuuriin. Aiempaa pidemmän ja matalamman näköisenä sillä on coupén siluetti. Monza-konseptin vaikutus uuden Insignia Grand Sportin niin siä- kuin ulkopuolen muotoiluun ei ole sattumaa, sillä Monza-malli seisoi muotoilustudiossa muotoilijoiden luodessa Opelin uutta lippulaivaa.

Uusi Insignia on keventynyt 175 kiloa edellisestä, vaikka pituus on kasvanut. Samaan aikaan uusi Insignia on kolme senttiä edeltäjäänsä matalampi.

Ohjaamo heijastelee Opelin nykyistä muotoilufilosofiaa. Kojelaudassa korostuu kuljettajakeskeisyys. Lisävarustepuolella kuljettajaa kiinnostavia järjestelmiä on mm. AGR-sertifioidut selkäystävälliset istuimet. Istuimet sisältävät hieronta-, muisti- ja ilmastointitoiminnot tavanomaisten vakiosäätömahdollisuuksien lisäksi.

Insignia Grand Sportissa on kaksi muustakin Opel-mallistosta tuttua varustetasoa – Enjoy ja Innovation. Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa Opel Eye -kuljettajan avustinjärjestelmä (mm. kaista-avustin), vakionopeudensäädin, korkealaatuinen IntelliLink-tietoviihdejärjestelmä 7-tuumaisella värikosketusnäytöllä, avaimeton avaus ja käynnistys sekä henkilökohtainen avustaja Opel OnStar.

Insignia Grand Sportin moottorivalikoima alkaa uudesta, 1.5 litran suorasuihkutusbensiiniturbosta (140 hv tai 165 hv). Malliston tehokkain bensiinimoottori on 2.0 litran suorasuihkutusturbo (260 hv), jonka yhteydessä on täysin uusi, kahdeksanportainen automaattivaihteisto sekä nelivetojärjestelmä. 1.6-litraista diesel-moottoria on saatavana sekä 110 hevosvoiman että 136 hevosvoiman tehoisena, joiden lisäksi valikoimaan kuuluu 2.0-litrainen diesel (170hv).

Toukokuun lopussa liikkeisiin saapuvan ensimmäisen mallin, Insignia Grand Sportin hinnat alkavat 28 608 eurosta. Opelin tavoite on myydä 2 000 kappaletta uusia Opel Insignioita ensimmäisen vuoden aikana.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto