Volkswagenin syömähammas uudistui

Volkswagen Golfia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 33 miljoonaa, ja nyt tämä legendaarinen ikoni on uudistunut. Valmistajan mukaan uusi Volkswagen Golf on intuitiivisempi, hienostuneempi, suorituskykyisempi, tehokkaampi, taloudellisempi, dynaamisempi ja kilpailukykyisempi kuin koskaan. Uudistunut Volkswagen Golf on myös aina "on-line" ja ajaa puoliautomaattisesti. Volkswagen Golfiin on tarjolla käyttövoimaksi sähkö-, hybridi-, bensiini-, diesel- tai maa-/biokaasumoottori.

Uuden Volkswagen Golfin hinnat ovat monien mallien osalta laskeneet edellisiin malleihin verrattuna, ja alkavat nyt 20 297,19 eurosta ja Golf Variantin puolestaan 21 923,80 eurosta (Trendline 1,0 TSI 63 kW / 85 hv). Dieselmoottorilla varustetun Volkswagen Golfin hinnat alkavat 21 894,65 eurosta ja Variant-version 23 312,72 eurosta (Trendline 1,6 TDI 66 kW / 90 hv). Volkswagen Golf GTE plug-in-hybridin hinta alkaa 41 761,12 eurosta (150 kW / 204 hv, DSG-automaattivaihteisto).

Volkswagen Golf on saatavilla Trendline, Comfortline tai Highline -varustelutasolla. Comfortline-varustelutasoon kuuluvat mm. Composition Media radio 8-tuuman näytöllä, Climatronic-automaatti-ilmastointi, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä peruutuskamera, mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla sisältäen myös jalankulkijatunnistuksen. Highline-varustelutasossa ovat lisäksi mm. led-ajo- ja takavalot, dynaamiset suuntavilkut (vain Hatchback-malli), Ambiente-valaistus, Microfleece-verhoilu, Discover Media navigointilaite 8-tuuman kosketusvärinäytöllä, avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access sekä digitaalinen mittaristo Active Info Display.

Uutuutena Golf R Hatchback 2,0 TSI 310hv

Uutuutena markkinoille tulee myös Golf R Hatchback 2,0 TSI (228 kW / 310 hv). Golf R ja R Variantin tehot ovat kasvaneet edellisestä mallista 10 hv.  Mallisto uusiutuu myös Golf Alltrack ja Golf GTD -malliversioiden osalta.

golfalltrack

Erikoismalli Volkswagen Golf GTI 2,0 TSI (169 kW / 230 hv) hinnat ovat laskeneet merkittävästi ja vakiovarustelua on parannettu. Tämän lisäksi Golf GTI:n teho on kasvanut 10 hv edeltävään malliin verrattuna: 169 kW (230 hv) standardimalli ja 180 kW (245 hv) GTI Performance -malli.

Ensiesiintymisen uudessa Volkswagen Golfissa tekee myös uuden sukupolven TSI-moottori: 1,5 TSI Evo 110 kW (150 hv) nelisylinterinen turboahdettu moottori sylinterien lepuutustoiminnolla. NEDC-syklin mukainen polttoaineenkulutus on 4,9/100 km ja CO2-päästöt 110 g/km.  Volkswagen ensiesittelee 1,5 TSI Evo 130 hv -moottorin yhteydessä myös laajennetun rullaustoiminnon, jolloin moottori sammutetaan täysin, kun kuljettaja nostaa jalan kaasupolkimelta. Toiminto on tuttu hybrid-malleista mutta otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa nyt TSI-bensiinimoottorin yhteydessä. Rullaustoiminnon avulla saadaan polttoaineenkulutusta vähennettyä todellisessa ajotilanteessa mitattuna 0,4l/100km. Vaihteistossa tapahtuu myös muutoksia, sillä uudelleenkehitetty 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto korvaa vähitellen 6-vaihteisen DSG-automaattivaihteiston.

Uuteen Volkswagen Golfiin on saatavilla ainutlaatuinen "Discover Pro" -infotainment-järjestelmä 9,2-tuuman värikosketusnäytöllä ja eleohjauksella, joka on maailman ensimmäinen kompaktin kokoluokan autossa. Järjestelmän mukana esitellään ensimmäistä kertaa "Home"-toiminto, jolla kuljettajan on aina helppo palata päävalikkoon vain yhtä nappia painamalla. Kuljettajalla on nyt myös ensimmäistä kertaa mahdollisuus itse määritellä mitä toimintoja "Home"-näytöllä näytetään. Kaikki infotainment-järjestelmät on uusittu ja samalla kertaa kosketusnäyttöjen koot ovat kasvaneet. Myös digitaalinen mittaristo Active Info Display on saatavilla Golfiin ensimmäistä kertaa.

Kuljettajaa avustavien järjestelmien määrä on kasvanut ja saatavilla on nyt mm. ruuhka-avustin Traffic Jam Assist, joka seuraa edellä ajavaa autoa ja jarruttaa ja kiihdyttää automaattisesti aina 60 km/h nopeuteen saakka, käyttäen apunaan mukautuvaa vakionopeudensäädintä (ACC) ja kaistanpitoavustin Lane Assistia. Saatavilla on myös ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla sisältäen jalankulkijatunnistuksen ja hätätilanneavustin Emergency Assist, jotka ovat molemmat uusia tässä kokoluokassa ja lisäävät turvallisuutta merkittävästi. Volkswagen Golf on myös yksi kokoluokkansa ensimmäisistä autoista, joissa on ennakoiva turvajärjestelmä PreCrash. Mikäli PreCrash-järjestelmä havaitsee mahdollisen kolaritilanteen, auto kiristää etuistuinten turvavöitä sekä sulkee sivu- ja kattoikkunan.

Muutetut yksityiskohdat korostavat Volkswagen Golfin ikonista muotoilua. Erityisesti uusi etusäleikkö ja uudet etuvalot luovat Golfista voimakkaamman vaikutelman. Uudistukset pitävät sisällään myös mm. uudet etu- ja takapuskurit, uusia värejä, vanteita, sisämateriaaleja, istuinkankaita sekä uuden kojelaudan ja keskikonsolin.

Suomen maahantuontiohjelmassa on vain viisiovisia malleja. Myöhemmin markkinoille saapuvat myös uudet täyssähköauto Volkswagen e-Golf ja bio-/maakaasumalli Golf TGI.

Uudet Volkswagen Golfit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille maaliskuussa.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • jani hahmo
  • zafira a 1.8
  • Opel zafira a 1,8 vm2000.Kun ajaa pidempää matkaa n.30km.satasen vauhtia niin auto pätkäsee...
  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...

Lisää aiheita »

Aallon Auto