Kia Stinger esiteltiin Detroitin autonäyttelyssä

Kia Motors paljasti Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin uuden Kia Stinger -mallin. Stinger on Kian 5-paikkainen urheilullinen sedan, joka tulee olemaan Kian kaikkien aikojen suorituskykyisin tuotantomalli. Ylellinen Stinger on samalla Kian uusi lippulaiva Euroopan markkinoille.

Kia Stingerin muotoilusta on vastannut Peter Schreyer, Frankfurtissa tiimeineen. Ajettavuus on Albert Biermannin, vuonna 2014 BMW:ltä Kialle siirtyneen Albert Biermann ja hänen insinööriryhmänsä käsialaa. Autoa on kehitetty Koreassa ja vaativalla Nürburgringin moottoriradalla Saksassa.

Auto on saanut vaikutteensa vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä esitellystä GT-konseptimallista. Stinger on aito gran turismo, jossa yhdistyvät rohkean muotoilun lisäksi upeat sisätilat ja ensiluokkainen ajettavuus.

Stingerin muotoilu korostaa auton atleettista olemusta ja vahvaa otetta tiehen. Pitkä akseliväli (2905 mm) yhdistettynä vahvaan hartialinjaan ja lyhyeen etuylitykseen tekevät Stingeristä dynaamisen ja elegantin.

Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6 Lambda II -bensamoottorilla, jonka odotetaan tuottavan tehoa 365 hv ja vääntöä 510 Nm. Kia tavoittelee Stingerille 5,1 sekunnin kiihtyvyyttä 0¬–100 km/h.

Kia Stinger saapuu Suomeen ensi syksynä.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Foorumi

Kysy autoista?

Alan asiantuntijat vastaavat

  • Renkailija hahmo
  • Auton renkaan paikkaus
  • Auton renkaan kumista irronut kumin palasia jättäen koloja renkaaseen kaksi kappaletta. Pystyykö...
  • Jarru hahmo
  • Käsijarru
  • Jääkö käsijarru ts. seisontajarru päälle, kun vetää jarrukahvasta ylös ja samanaikaisesti...

Lisää aiheita »

Aallon Auto