Julkisen liikenteen murros näkyy bussilippujen hinnoissa

 

Edullisia bussimatkoja myyvä OnniBus kuljetti alkuvuoden aikana hieman alle 900 000 asiakasta. Julkisen liikenteen murros, joka on näkynyt muun muassa bussilippujen hinnoissa, on tarjonnut muun muassa nuorille varteenotettavan vaihtoehdon autoilulle.

”OnniBus.comia on pidetty julkisen liikenteen rapauttajana, vaikka todellinen haastajamme on yksityisautoilu. Opiskelijat ovat meille tärkeä kohderyhmä, mutta modernit työssäkävijät ovat löytäneet palvelumme”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Lauri Helke.

Helke tuntee OnniBus.comin asiakaskunnan tarpeet, sillä hän kuuluu ikänsä puolesta itsekin OnniBus.comia aktiivisesti käyttävään asiakaskuntaan.

”Paikkakohtainen varausmahdollisuus, josta kerroimme aiemmin tänä keväänä, ja joka astuu voimaan suosituilla reiteillämme Helsinki-Tampere-Turku-Kotka-akselilla toukokuun puolessa välissä, on yksi työmatkailijoiden toiveista lähtenyt kokeilu”, Helke toteaa.

”Naiset ovat edelläkävijöitä monessa asiassa. Heille julkisen liikenteen hyödyt, kuten edullisuus ja vihreys sekä mahdollisuus käyttää matkustusaikaa työskentelyyn ovat itsestäänselvyyksiä. Liekö seuraava julkisen liikenteen murros käsillä, kun miehet saadaan palvelujen käyttäjäksi”, hän summaa.

Kuva: Jyrki Längman