Bosch ja Daimler kehittävät ilman kuljettajaa ajavia ajoneuvoja

Bosch ja Daimler kehittävät yhdessä täysin automatisoitua, ilman kuljettajaa ajavaa ajoneuvoa. Yhtiöiden muodostama allianssi pyrkii tuomaan täysin automatisoidut (SAE-taso 4) ja ilman kuljettajaa ajavat (SAE-taso 5) ajoneuvot kaduille ensi vuosikymmenen alkuun mennessä. Keskeisenä tavoitteena on kehittää yhdessä automatisoituun järjestelmään tarvittavia ohjelmistoja ja algoritmejä.

Hanke yhdistää maailman johtavan premium-luokan autonvalmistajan ja maailman suurimman autoteollisuuden alihankkijan asiantuntemuksen. Näin syntyvän synergian avulla yhtiöt pyrkivät saamaan kehittämänsä teknologian tuotantoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Auto tulee kuljettajan luo

Kehittämällä täysin automatisoitua ajoneuvoa kaupunkiajoon Bosch ja Daimler haluavat parantaa kaupunkien liikennevirtoja ja liikenneturvallisuutta sekä tarjota tärkeän rakennuspalikan liikenteen tulevaisuudelle. Teknologia lisää muun muassa autojen yhteiskäytön houkuttelevuutta. Se antaa ihmisille mahdollisuuden hyödyntää autossa käyttämänsä ajan optimaalisesti sekä avaa uusia liikkumisen tapoja myös ihmisille, joilla ei ole ajokorttia.

Projektin päätavoitteena on luoda tuotantovalmis käyttöjärjestelmä, jonka avulla ajoneuvot pystyvät ajamaan täysin itsenäisesti kaupunkiliikenteessä. Keskeisenä ajatuksena on, että ajoneuvo tulee kuljettajan luo, eikä toisinpäin. Esimerkiksi kaupunkialueella ihmiset voivat varata tai jakaa automatisoidun taksin kätevästi älypuhelimellaan, ja auto tulee noutamaan heidät määränpäähänsä.