Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Torstai 24.4.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

Automerkit.fi on nyt myös vaihtoautokauppa. Tutustu tuhansiin vaihtoautoihin ja jätä oma ilmoituksesi!

News List 0-1

Katsastusasemien hintavertailu 9/2008

Kirjoitettu 05.09.2008 07:38 Timo Kuukkanen
Luokat: Palvelut 

Katsastusasemien hintavertailu 9/2008

Autojen määräaikaiskatsastus vapautettiin kilpailulle 1994, mutta autoilijat eivät ole päässeet nauttimaan kilpailun hyödyistä ensimmäisten 14 vuoden aikana.

Entinen Suomen valtion omistama Suomen Autokatsastus Oy myytiin yksityiselle sijoitusrahastolle ja Suomen Autokatsastuksen toimivalle johdolle vuonna 2003, ja yrityksen nimi vaihdettiin A-Katsastus Oy:ksi.

Vuonna 2005 A-Katsastuksen omistuspohja muuttui taas, kun eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö Bridgepoint osti sen osakkeet.

A-Katsastuksen historiikki on sikäli merkityksellinen, että moni mieltää A-Katsastuksen edelleen valtion omistamaksi katsastuskonttoriksi. Se on Suomessa ylivoimainen markkinajohtaja, sillä sen hallussa on yli 60 % maamme katsastusasemista, yli 160 asemaa noin 250:stä.

Hinnastot liikuttavan yhtenäisiä

Suoritimme pikaisen katsastuspalveluiden hintavertailun muutamien pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa sijaitsevien katsastusasemien kesken.

Tuloksissa pistää heti silmään se, että A-Katsastuksen hinnat ovat poikkeuksetta suurimmat jokaisessa tarkistamassamme kaupungissa.  Ei voi välttyä siltä ajatukselta, että A-Katsastuksen hinnat ovat omalla tasollaan maineensa ja markkina-asemansa turvin, ja muut katsastusasemat seuraavat hinnoittelussaan A-Katsastuksen esimerkkiä.

Hintavertailun tulokset alhaalla olevissa taulukoissa!

Toinen huomionarvoinen seikka on kullakin paikkakunnalla vakiintunut hintataso, joka on eri asemien kesken hämmästyttävän yhtenäinen. Vaikka katsastuspalveluiden hinnoittelu on yrittäjän vapaasti määriteltävissä, yksittäisten toimenpiteiden hinnat vaihtelevat katsastusasemien kesken vain parin–kolmen euron haarukassa.

Sen sijaan Oulussa näyttäisi olevan pientä positiivista irtiottoa yleisestä hintatasosta. Mukana on myös erilaisia hinnoittelumalleja, joissa esimerkiksi jälkitarkastuksen hinta määräytyy sen vaatiman työmäärän mukaan.

Hintakilpailu ei toimi

Kaikkiaan katsastusrintamalla vaikuttaa siltä, että hintakilpailu ei toimi toivotulla tavalla. Mahdollisia syitä on muutamia:

1. Autoilijat eivät kilpailuta katsastuspalveluita. Luultavasti moni käy vuodesta toiseen samalla tutulla katsastusasemalla pelkästään tavan vuoksi. Hyvät asiakasmäärät rohkaisevat yrityksiä pitämään hinnat pilvissä.

2. Riskitön bisnes. Laki määrää, että jokaisen ajoneuvon on käytävä katsastuksessa määräajoin. Kaikille riittää asiakkaita ilman suurempia suhdannevaihteluita. Alalle sopisi varmasti lisää yrittäjiä, tai jopa autokorjaamoille voitaisiin myöntää katsastusoikeuksia, kuten taannoin kaavailtiin.

Tuulilasin julkaiseman tilaston mukaan katsastuksen hinnat ovat nousseet Suomessa 42 % vuosien 2003 ja 2007 välillä. Huomattavasti nopeammin kuin muut markkinahinnat ja työvoimakustannukset.

Kun vuositarkastuksen aika lähestyy, oman paikkakunnan katsastuskonttoreiden hintatason voi tarkistaa esimerkiksi osoitteesta www.katsastushinnat.fi tai kunkin katsastusaseman nettisivulta.

468x400 Jattiboxi - NR1

Automerkit.fi esittelee:


Chevrolet Trax 2014 AutoesittelyLue lisää Chevrolet Trax autoesittelystä tästä

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

News List 5

Mainos 468x60

Kuluttajat vaikuttavat Automerkit.fi verkkopalvelussa

Julkaistu: 01.09.2008 01:30
Kuluttajat vaikuttavat Automerkit.fi verkkopalvelussa

Automerkit.fi-verkkopalvelu tarjoaa kuluttajille tietoa tuhansista autoista ja paikantaa lähimmät autoilun palveluntarjoajat.

Autoiluun erikoistunut suomalainen Interactive Auto Media Oy on avannut autoilusta kiinnostuneille kuluttajille uuden verkkopalvelun. Palvelu sisältää tietoa autoalan palveluista, liikkumisesta sekä tuhansista autoista, aina vuodesta 1990 lähtien. Palvelun ydin koostuu...

Neste Oil uudistaa asemaverkostonsa

Julkaistu: 30.08.2008 19:55
Neste Oil uudistaa asemaverkostonsa


Polttoainemyynnin Suomen markkinajohtajan Neste Oilin asemaverkoston uudistus etenee reilun kahden aseman viikkovauhtia, ja elokuun loppuun mennessä jo lähes 100 asemaa on saanut uuden Neste Oil –ilmeen.

Uudistuksen yhteydessä uudistetaan myös asemien laitekanta ja ohjelmistot. Kaikille asemille hankitaan uudenaikaiset maksupäätteet. Asiakkaalle se tarkoittaa nopeampaa ja...

Simetron Group Oy:n omistus siirtyy Espanjaan

Julkaistu: 27.08.2008 21:51
Simetron Group Oy:n omistus siirtyy Espanjaan

Yksi Aikakausi päättyy Simetron Groupissa, kun Bassadone  Automotivesta tulee Simetron Groupin enemmistöosakas. Simetron Group perustajat Mikko ja Carita Ennevaara siirtyvät kaupanyhteydessä sivuun yhtiön päivittäisestä toiminnasta. Samassa yhteydessä konsernin toimitusjohtajaksi nousee konsernin talousjohtaja Antti Ruhanen.

Mikko Ennevaara johti ennen Simetron Group:n perustamista...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Nastoja myös on/off

Julkaistu: 11.03.2013 13:20:00

Nastoja myös on/off Suomi on talvimaa, kymmeniä vuosia sitten oli vielä talvisempaa. Oli siten luonnollista, että meillä alettiin autojen yleistyessä kehittää rengasta talviajoon.

Suomalainen rengasvalmistaja onkin tehnyt karkeakuvioisia Hakkapeliittoja 1930-luvulta alkaen. Ne ko


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Audilta tulossa uutta TT-perheeseen – 408 hv offroad

Julkaistu: 24.04.2014 17:44:00

Audilta tulossa uutta TT-perheeseen – 408 hv offroad Audi esitteli Pekingin kansainvälisessä autonäyttelyssä Audi TT offroad -konseptiauton. Uutuus yhdistää coupémaisen urheilullisuuden kompaktiin SUV-kokoluokkaan. "Audi TT offroad on esimakua siitä, millaiseksi TT-perhe voisi tulevaisuudessa kasvaa" kertoo Audi AG:n hallituksen jäsen Ulrich Hackenberg.

Plug-in-hybriditekniikalla toteutetun konseptiauton kokonaisteho on 300 kW (408 hv) ja maksimivään


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy

Julkaistu: 18.11.2013 16:12:00

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los Angelesin autonäyttelyssä nelivetoisen Legacy Conceptin, jonka muotoilu ja design näyttää tulevaisuuden Legacy-mallistolle suuntaa.

Subaru juhlistaa ensi vuonna 25 vuotta täyttävää Legacy -perheautomallistoa, esittelemällä kes


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan!

Julkaistu: 24.01.2014 21:23:00

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan! Kuvassa myyntikuntoon ehostettu Mercedes-Benz E 200 CDI Sedan, joka on rekisteröity alkuvuodesta 2011 (autoa pesty automaattipesussa noin pari sataa kertaa ennen käsittelyä). Mittarissa tekohetkellä oli yli 300 000 km.

Autokuume iski ja oma auto pitäisi myydä ennen uuden hankintaa, mutta myytävä kohde ei ole enä


RENKAAT

RENKAAT

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas

Julkaistu: 05.12.2013 09:25:00

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas Bridgestone Corporation on julkistanut Tokion vuoden 2013 autonäyttelyssä kehittämänsä toisen sukupolven Air Free konseptirenkaan, jota ei tarvitse täyttää ilmalla. Uusi mullistava rakenne parantaa renkaan kantokykyä, ekologisuutta ja ajo-ominaisuuksia. Air Free konseptirenkaaseen tehdyt parannukset tuovat Bridgestonen askeleen lähemmäksi käytännössä toimivaa ja sarjatuotantoon soveltuvaa ilmatonta rengasta.

Ajoneuvon painon kantaa renkaiden sisäosan ainutlaatuinen puolarakenne. Renkaita ei siis tarvitse t


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Tässä on Vuoden Auto 2014

Julkaistu: 04.03.2014 14:58:00

Tässä on Vuoden Auto 2014 Tämänvuotinen Vuoden Auto -äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä seitsemän finalistin joukossa vastakkain oli neljä hyvää perinteistä autoa, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa. Ääntenlaskenta tapahtui Geneven autonäyttelyn aattona järjestetyssä tilaisuudessa, ja ykköseksi nousi Peugeot 308:n ennen BMW i3:a ja Tesla Model S:ää.

Euroopan 58 johtavaa autotoimittajaa antoi Peugeot 308:lle yhteensä 307 ääntä. Voitto oli selke


VIIHDE

VIIHDE

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle

Julkaistu: 27.02.2014 13:40:00

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle EU:n kylmimpiin paikkoihin kuuluvaan Sallan Naruskaan on pystytetty kuuluisan belgialaisen Manneken Pis –patsaan velipoika. Brysselin pissapoika sammutetaan aina pakkasten ajaksi, mutta Naruskan ensimmäinen ja ainoa nähtävyys lorottaa ylpeänä ääriolosuhteissakin.

Aivan pelkkää vettä suihkulähteessä ei lirise, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteell


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*