Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Perjantai 19.12.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

Automerkit.fi on nyt myös vaihtoautokauppa. Tutustu tuhansiin vaihtoautoihin ja jätä oma ilmoituksesi!

News List 0-1

Autoveron muutos ja sen prosentuaalinen vaikutus

Kirjoitettu 17.04.2012 10:13 Matti Viitanen / A-Katsastus Oy
Luokat: Palvelut  Palvelut 

Autoveron muutos ja sen prosentuaalinen vaikutus

Autoverotus koki jälleen muutoksen huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Jo aiemminkin verotus perustui CO2-arvoon, mikäli autolle sellainen oli määritelty. Nyt tapahtuneella muutoksella haetaan suurempaa verotuottoa keskittämällä suuremmat korotukset eniten myytyjen autojen ryhmään.


Liitteenä olevasssa taulukossa on muutamia esimerkkejä. Jos CO2 on 110 g/km, niin veroprosentti säilyy samana. Tätä pienemmillä CO2-päästöillä vero kevenee ja suuremmilla kasvaa.

Suomessa myydään eniten C- ja D-segmentin autoja. Siksi verottaja on muuttanut verotaulukkoa siten, että juuri näiden luokkien verotus kasvaa jopa noin neljä prosenttiyksikköä. Eli otetaan sieltä mistä verokertymä kasvaa suuremmaksi.

Oma lukunsa on citymaasturit ja muut isopäästöiset autot jopa seitsemän prosenttiyksikön korotuksella, mutta toisaalta näiden kappalemäärät ja siksi myös verotuotto jäävät vähäisiksi.

Kevään kunniaksi vielä muutama rengasmuutosten sallittu periaate. Renkaan leveyttä voidaan kasvattaa kolmekymmentä milliä suurimmasta rekisteriotteeseen tyypin mukaisesti merkitystä leveydestä. Vanteen halkaisijaa voidaan kasvattaa yhdellä tuumalla suurimmasta rekisteriotteeseen tyypin mukaisesti merkitystä arvosta. Jo aiemmin muutoskatsastuksessa hyväksyttyihin rengaskokoihin nämä rajat ei päde, vaan tällöin kaikki muutokset vaativat muutoskatsastuksen.

Jos rengaskokoa muutetaan enemmän kuin edellä mainitut rajat sallivat, on ajoneuvo muutoskatsastettava ennen seuraavaa käyttöä.

468x400 Jattiboxi - NR1

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

News List 5

Mainos 468x60

Espoon kaupunginjohtajan uusi työkalu on sähköinen pikku hatchback

Julkaistu: 10.04.2012 22:13
Espoon kaupunginjohtajan uusi työkalu on sähköinen pikku hatchback

Espoo haluaa näyttää suuntaa edelläkävijänä ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä valitsi työsuhdeautoksi sähköisen Nissan Leafin.

Espoon kaupunki on jo parin vuoden ajan edistänyt aktiivisesti sähköautoilun edellytyksiä. Lähiaikoina Espoossa otetaan mm. pilottikäyttöön ensimmäiset yleisesti liikennöivät sähköbussit.

”Espoossa on useita yleisiä sähköautojen latauspisteitä....

Uusien autojen veromuutos ja myyntipiikki toivat paljon vaihtoautoja varastoihin

Julkaistu: 05.04.2012 14:29
Uusien autojen veromuutos ja myyntipiikki toivat paljon vaihtoautoja varastoihin

Uusia autoja ensirekisteröitiin poikkeuksellisen paljon maaliskuussa, koska useimpien automallien autovero ja hinta nousi huhtikuun alussa.

Uusien autojen myyntipiikki toi myös paljon vaihtoautoja varastoihin. Etenkin maaliskuun viimeiset päivät olivat ennätyksellisiä vaihtoautojen sisäänostopäiviä merkkiliikkeisiin.

Myös käytettyjen myynti lisääntyi edeltävistä vuosista selvästi. Tämä...

Japanilaiset jyräävät laadukkaimpien autonvalmistajien listalla Usassa

Julkaistu: 30.03.2012 00:30
Japanilaiset jyräävät laadukkaimpien autonvalmistajien listalla Usassa

Subaru on valittu amerikkalaisen Consumer Reports -lehden vuotuisessa autoraportissa vuoden laadukkaimmaksi autonvalmistajaksi maailmassa.

Vaikutusvaltaisessa Consumer Reports -lehden vuotuisessa autojen luotettavuustutkimuksessa haastateltiin 1,4 miljoonaa autonkäyttäjää, jotka valitsivat Subarun ykköseksi ennen neljää muuta japanilaista autonvalmistajaa Mazdaa, Toyotaa, Hondaa ja Nissania....

Netti-tv: Autoverotus uudistuu - mikä nyt tulee edullisimmaksi?

Julkaistu: 14.03.2012 23:41
Netti-tv: Autoverotus uudistuu - mikä nyt tulee edullisimmaksi?

Uusi autovero astuu voimaan huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

Siitä lähtien autovero määräytyy entistä tiukemmin uusien kaarojen hiilidioksipäästömäärien mukaan. Tällä odotetaan olevan vaikutusta sekä ihmisten ostokäyttäytymiseen että autotehtaiden mallistoihin.

Haastateltavat: Pekka Pättiniemi, toimitusjohtaja, Santander sekä Tomi Orava, toimitusjohtaja, Auto-Arita
Toimittajat:...

Loppuuko myynnin kasvu Huhtikussa, kun päästöt nostavat autojen hintoja?

Julkaistu: 05.03.2012 08:54
Loppuuko myynnin kasvu Huhtikussa, kun päästöt nostavat autojen hintoja?

Helmikuussa rekisteröitiin 10 616 uutta henkilöautoa, mikä on 14,1 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.


Autoalan odottama, tulossa olevan autoveron korotuksen aiheuttama tilapäinen myynnin kasvu näkyi selvästi helmikuun rekisteröintimäärässä. Huhtikuun alussa voimaantuleva autoveron muutos nostaa hiilidioksidipäästöiltään yli 110 g/km olevien autojen autoveroa.  

Hiilidioksidipäästöt vaikuttavat työsuhdeautojen valintaan

Julkaistu: 21.02.2012 10:34
Hiilidioksidipäästöt vaikuttavat työsuhdeautojen valintaan

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tutkimuksessa selviää, että noin 70 % organisaatioista on työsuhdeautojen valinnassa käytössä CO2-raja.

Keskimäärin työsuhdeautojen päästörajat ovat 168 g/km, joskin uusien työsuhdeautojen keskimääräiset CO2-päästöt ovat noin 140 g/km. Ympäristöasioita pidetään yritystoiminnassa tulevaisuudessa hyvin tärkeinä ja sen halutaan heijastuvan myös...

Suosituimmat henkilöautomallit säilyttivät asemansa

Julkaistu: 06.02.2012 08:44
Suosituimmat henkilöautomallit säilyttivät asemansa

Vuoden 2011 lopussa oli Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ajoneuvoliikennerekisterin mukaan liikennekäytössä oli 4,84 miljoonaa ajoneuvoa, mikä on 2,1 % enemmän kuin vuoden 2010 lopussa.

Vaihtoehtoiset käyttövoimat ovat hiljalleen yleistymässä, joskin niiden osuus koko kannasta on edelleen vähäinen. Bensiini/etanolikäyttöisiä autoja oli liikenteessä viime vuoden lopussa 1...

Tällaisia autoja suomalaiset suosivat

Julkaistu: 02.02.2012 11:29
Tällaisia autoja suomalaiset suosivat

Taloustilanne ei ole heikentänyt autonostointoa, sillä Tilastokeskuksen mukaan 15 prosenttia suomalaisista harkitsee auton ostamista kuluvan vuoden aikana. Mutta millaisia autoja me sitten ostamme?

Suomalaiset suosivat käytettyjä autoja. Viime vuoden aikana rekisteröitiin käyttöön yli satatuhatta uutta henkilöautoa, kun taas käytettyjä autoja kaupattiin autoliikkeissä lähes...

Lähdössä hakemaan autoa Saksasta? Tilaa saksalaiset siirtokilvet itsellesi etukäteen

Julkaistu: 30.01.2012 08:00
Lähdössä hakemaan autoa Saksasta? Tilaa saksalaiset siirtokilvet itsellesi etukäteen

Lähdössä hakemaan autoa Saksasta? Tilaa saksalaiset siirtokilvet itsellesi etukäteen.

Tarvitset siirtokilvet ja liikennevakuutuksen voidaksesi ajaa ostamallasi autolla Saksassa/Euroopassa eli esimerkiksi ajaessasi sen Suomeen. Siirtokilpien hankkiminen paikan päällä voi viedä jopa useamman tunnin. Olet lisäksi riippuvainen rekisteröintivirastojen aukioloajoista ja...

Nämä olivat vuoden 2011 luotetuimmat automerkit

Julkaistu: 25.01.2012 14:40
Nämä olivat vuoden 2011 luotetuimmat automerkit

Suomen johtava ajoneuvojen markkina- ja merkkiuskollisuuspalvelutuottaja Direkt Media 121 julkisti tiistaina 24.1. vuoden 2011 luotetuimmat ja uudelleenhankituimmat ajoneuvomerkit. Autojen Loyalty Awards -merkkiuskollisuuspalkinnot jaetaan nyt 6. kerran.

Analyysin pohjana käytetään Trafin ajoneuvoliikennerekisterin perusteella rakennettua siirtymävirta-analyysiä, joka kertoo...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan

Julkaistu: 08.07.2014 10:07:00

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan Uusien autojen päästötavoite on nolla ja myös kuljettajien aiheuttamat onnettomuudet on tarkoitus pudottaa nollaan. 90% liikenne-onnettomuuksista aiheutuu ajajien virheistä tai kunnosta.

Isot autonvalmistajat GM, Ford, MB, VW, Audi, Nissan, Toyota, BMW ja Volvo ovat kehittelemässä aut


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin

Julkaistu: 21.07.2014 10:52:00

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin Pieni EcoBoost-bensiinimoottori on päihittänyt premium-merkit ja superautot ja voittanut moottoreiden ”Oscar-kilpailun” ennätyksellisesti kolmannen kerran peräkkäin. Moottori toimii voimanlähteenä uudessa Fiestassa ja yhdeksässä muussa Fordin automallissa.

Ford Motor Companyn 1,0-litrainen EcoBoost-moottori vähentää polttoaineen kulutusta suorituskyvys


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408

Julkaistu: 07.05.2014 10:36:00

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408 Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suunnasta niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.

Peugeot jatkaa yli 20 vuotta jatkunutta yhteistyötään kiinalaisen Dongfengin kanssa. Tämän vuod


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Julkaistu: 11.09.2014 14:17:00

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Auton akku on hyvä tarkistuttaa helteisen kesän jäljiltä, sillä pakkaskeli ei ole akun ainoa vi


RENKAAT

RENKAAT

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Julkaistu: 25.07.2014 13:13:00

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Marraskuusta 2014 alkaen kaikissa uusissa henkilöautoissa tulee olla EU-säädöksen mukainen renga


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Muovijousilla painonpudotusta

Julkaistu: 01.09.2014 10:29:00

Muovijousilla painonpudotusta

Audi esittelee vielä ennen vuoden loppua ylemmän keskikokoluokan malleihinsa uudentyyppiset kierre


VIIHDE

VIIHDE

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla

Julkaistu: 16.07.2014 23:19:00

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla Euralaisen autoharrastajan erikoisella lepakkoautolla on kirjava historia, joka ei kaikilta osin kestä päivänvaloa.

Rauman ja Huittisten välissä voi maantiellä tulla vastaan musta auto, joka aiheuttaa lapsille hep


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suu

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*