Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Torstai 17.4.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

Automerkit.fi on nyt myös vaihtoautokauppa. Tutustu tuhansiin vaihtoautoihin ja jätä oma ilmoituksesi!

News List 0-1

Suomalainen autojen tuotekehitys alkoi avoautoista 25 vuotta sitten

Kirjoitettu 17.04.2012 22:14 Automerkit.fi
Luokat: Muut uutiset  Muut uutiset 

Suomalainen autojen tuotekehitys alkoi avoautoista 25 vuotta sitten

Saab-Valmetin tuotekehityskeskus vihittiin käyttöönsä 25 vuotta sitten Uudessakaupungissa, kun autojen valmistukseen keskittynyt yritys alkoi laajentaa osaamistaan myös suunnittelussa.

Strategiaansa viime vuosina uudistanut Valmet Automotive panostaa edelleen suunnitteluun vielä merkittävästi aiempaa monipuolisemmin.

Tuotekehityskeskus on viitoittanut Valmet Automotiven kehitystä. Sen ensimmäisten tuotekehityskohteiden joukossa oli menestykseen kohonnut Saab 900 Cabriolet -avoauto. Auton kaksi ensimmäistä sukupolvea kehitettiin ja valmistettiin Uudessakaupungissa. Samalla avoautoista tuli yrityksen ydinosaamista. Porschelle Valmet Automotiven avoautokokemus oli keskeinen tekijä, kun se päätti Boxsterin lisätuotannon sijoituspaikasta. Lähes joka kolmas Uudessakaupungissa valmistettu auto on avoauto.

Tuotantomallien lisäksi Valmet Automotiven suunnittelupalvelut on luonut lähes 20 avoautokonseptia. Niistä useat on esitelty Geneven autonäyttelyssä, mutta osa on toimitettu julkisuudelta salassa eri autonvalmistaja-asiakkaille.  Kun loppuvuonna 2010 Valmet Automotiveen liitettiin entisen Karmannin avoautojen kattoliiketoimintayksiköt, yrityksen avoauto-osaaminen ja resurssit kasvoivat huomattavasti. Valmet Automotive tarjoaa nykyisin avoautojen, niiden sisustuksen ja kattoratkaisujen suunnittelupalveluja.

Sähköautot ovat suunnittelupalvelujen uusin vahvuusalue. Painotus näkyy esimerkiksi Geneven autonäyttelyssä, jossa Valmet Automotive on viime vuosina esitellyt nimenomaan sähköautojen konsepteja, 2010 Evan ja 2012 Dawnin. Parhaillaan Uudenkaupungin tuotekehityskeskuksessa on käynnissä valtakunnalliseen EVE-ohjelmaan liittyviä sähköautosuunnittelun teknologiaprojekteja.

Yrityksen keskeistä palvelutarjontaa ovat myös tuotantotekninen suunnittelu ja projektijohtaminen. Suunnittelupalvelujen laajentaminen ja kehittäminen ovat keskeinen osa Valmet Automotiven kasvustrategiaa. Asiakkaalle voidaan toimittaa kokonaisautoprojekteja suunnittelusta valmistukseen.

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

468x400 Jattiboxi - NR1

Automerkit.fi esittelee:


Chevrolet Trax 2014 AutoesittelyLue lisää Chevrolet Trax autoesittelystä tästä

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

News List 5

Mainos 468x60

Kesäauton luvaton käyttöönotto kirpaisee - lisäveroa vähintään 1010 euroa

Julkaistu: 16.04.2012 19:11
Kesäauton luvaton käyttöönotto kirpaisee - lisäveroa vähintään 1010 euroa

Ilmojen lämmetessä liikenteestä talveksi poistettujen kesäautojen käyttöönotto on alkanut. Vaivattomimmin ja edullisimmin kesäauton otto liikenteeseen onnistuu Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin verkkopalvelussa.

Kaikesta Trafin tiedotuksesta huolimatta, viime vuonna liikennekäyttöönotoista vain alle 40 % tehtiin sähköisesti.

Netti-ilmoitus on tehty helpoksi ja edulliseksi

Suomalaiset kehittivät VW:n lava-autosta ambulanssin - Tavoitteena myös vienti

Julkaistu: 10.04.2012 00:13
Suomalaiset kehittivät VW:n lava-autosta ambulanssin - Tavoitteena myös vienti

VV-Auto Group Oy ja Oy Tamlans Ab esittelevät uuden ambulanssikonseptin, jossa Volkswagen Amarok on varusteltu vastaamaan sairaankuljetuksen vaatimuksiin.

Uudessa aluevaltauksessa Amarokin etuja ovat jatkuvatoiminen neliveto sekä henkilöautomainen ajettavuus vaativissakin olosuhteissa. Volkswagen Amarok Negea -ambulanssissa on monokokkirakenteinen moduulikori.

Uusi korikonsepti on...

Tanska voitti, mutta Suomi voitti Ruotsin

Julkaistu: 17.03.2012 09:23
Tanska voitti, mutta Suomi voitti Ruotsin

Maailman ensimmäinen Facebook-tykkäyksillä liikkuva autokisa, Nissan Rumble päättyi eilen illalla Tukholmaan.

Neljästä pohjoismaisesta joukkueesta voiton vei Tanska, jonka kapteenina toimi standup koomikko Uffe Holm, kartturi Nicolaj Jacobsen ja autona Nissan Juke. Uffe Holm valitsi 10 000 euron arvoisen palkinnon kohteeksi sairaita lapsia hoitavan KidsAidin.

“Olen todella...

Facebook-tosi-tv ohjelman käynnistyy - Suomalaisille käy kuin Suomi-Ruotsi maaottelussa

Julkaistu: 12.03.2012 09:49
Facebook-tosi-tv ohjelman käynnistyy - Suomalaisille käy kuin Suomi-Ruotsi maaottelussa

Maailman ensimmäinen vain Facebookissa esitettävä tosi-tv-show ja autokilpailu Nissan Rumble käynnistyi Kööpenhaminassa.

Neljä pohjoismaista tiimiä kilpailevat toisiaan vastaan tunnettujen kapteenien johdolla ympäri Pohjoismaita. Voittajajoukkue pääsee lahjoittamaan 10 000 euroa valitsemalleen hyväntekeväisyys-kohteelle. Suomen joukkue lahjoittaisi voittorahat koulukiusaamisen...

Juan Pablo Montoya ajoi päin-huoltoautoa, joka oli täynnä lentobensiiniä

Julkaistu: 28.02.2012 10:31
Juan Pablo Montoya ajoi päin-huoltoautoa, joka oli täynnä lentobensiiniä

Daytona 500 rata-autokilpailu viivästyi yli 24 tuntia rankan vesisateen takia.

Lopulta kilpailu päästiin aloittamaan, mutta kilpailu meinasi loppua 40 kierrosta ennen maalia, kun entinen formulakuski Juan Pablo Montoya ajoi päin rataa vesisateen jäljiltä kunnostamassa ollutta huoltoautoa.

Nascar -kilpa-autot eivät saa ajaa märällä radalla ja ennen kilpailua tulee radan olla kuiva....

Haemme tuhatta uutta toimittajaa - Oletko sinä yksi heistä?

Julkaistu: 16.02.2012 12:56
Haemme tuhatta uutta toimittajaa - Oletko sinä yksi heistä?

Automerkit.fi on Suomen laajin autoaiheinen verkkojulkaisu, joka pitää sisällään alan tuoreimmat uutiset, huipputiedot ja -kuvat uusista autoista, Autoilijan kauppa -verkkokaupan, vaihtoautot-osion sekä paljon muuta mielenkiintoista.

Seuraatko aktiivisesti autoihin, autoiluun tai liikenteeseen liittyvää uutisointia? Törmäätkö tämän tästä verkossa mielenkiintoisiin tai hauskoihin uutisiin,...

Hullu video moottorirollaattorista, josta Hieno Åhlgreenkin olisi kateellinen

Julkaistu: 13.02.2012 07:00
Hullu video moottorirollaattorista, josta Hieno Åhlgreenkin olisi kateellinen

Virittäjävelholla nopeusennätys hallussa - 70km/h lumella!

Virittäjänsä mukaan laite on helpommin hallittavissa lumisella alustalla, jolloin nopeasti reagoiva ohjaus ei muodostu ongelmaksi. Hän ilmoittaa saavuttaneensa lumella 51 mailin eli noin 70 kilometrin huippunopeuden. Hämmästyttävintä on, että härveli pysyy näyttävissäkin sladeissa pystyssä ilmeisen matalan painopisteensä takia....

Liikennepako Raahessa, poliisi pyytää vihjeitä

Julkaistu: 11.02.2012 10:46

Raahelainen nainen loukkaantui kantatie 88:lla Saloisten kohdalla torstai-iltana 09.02. ennen kello 18.30. Nainen oli ollut pyöräilemässä kantatietä Vihannin suuntaan, kun takaa tullut auto töytäisi hänet kumoon.

Auto oli poistunut paikalta jäämättä selvittämään tilannetta. Tajuissaan olleen, mutta loukkaantuneen pyöräilijän löysi sattumalta paikalle tullut henkilö, joka soitti...

Asiantuntija savolaiskeksijän viritelmästä: ”Itse en lähtisi tekemään”

Julkaistu: 10.02.2012 19:19

Uutissivusto MTV3.fi raportoi viime viikolla kekseliäästä savolaismiehestä, joka oli rakentanut autoonsa tukevista muotoonleikautuista eristelevyistä väliseinän, joka auttaa pitämään auton etuosan lämpimänä.

Miehen keksintö kirvoitti monenlaista kommenttia verkon keskustelupalstoilla. Muun muassa asennuksen laillisuutta pohdittiin, koska näkyvyys taakse estyy.

MTV3.fi on...

TM: ”Autojen laaturaporteilla harhautetaan kuluttajaa ja mediaa” – kilpailijan julkaisut ja maahantuojat rankan kritiikin kohteina.

Julkaistu: 08.02.2012 19:22
TM: ”Autojen laaturaporteilla harhautetaan kuluttajaa ja mediaa” – kilpailijan julkaisut ja maahantuojat rankan kritiikin kohteina.

Tekniikan Maailma –verkkolehti kritisoi kotimaisten automaahantuojien tapaa hyödyntää kampanjoissaan saksalaisia laaturaportteja eri automallien luotettavuudesta sekä kyseenalaistaa itse raporttien hyödyn suomalaiselle autoilijalle.

TM mainitsee nimeltä saksalaisen TÜV:n katsastusraportin ja DEKRA:n käytettyjen autojen raportin. Varsinaiselle tulilinjalle joutuu kuitenkin saksalaisen...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Nastoja myös on/off

Julkaistu: 11.03.2013 13:20:00

Nastoja myös on/off Suomi on talvimaa, kymmeniä vuosia sitten oli vielä talvisempaa. Oli siten luonnollista, että meillä alettiin autojen yleistyessä kehittää rengasta talviajoon.

Suomalainen rengasvalmistaja onkin tehnyt karkeakuvioisia Hakkapeliittoja 1930-luvulta alkaen. Ne ko


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Pakettiauto ja pieni kulutus - Uusi Renaultin Trafic 2015

Julkaistu: 20.03.2014 10:30:00

Pakettiauto ja pieni kulutus - Uusi Renaultin Trafic 2015 Vuonna 1980 esitelty Renault Trafic tuli tuolloin korvaamaan arvostetun Estafette-malliston. Esittelynsä jälkeen Traficia on myyty maailmanlaajuisesti runsaat 1.6 miljoonaa kappaletta. Nyt Traficin tarina tulee jatkumaan kolmannen sukupolven mallilla 50 maassa.

Uusi Trafic saa kokonaan uuden ulkomuodon. Keulassa on Renaultin uuden muotoilustrategian mukaisesti


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy

Julkaistu: 18.11.2013 16:12:00

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los Angelesin autonäyttelyssä nelivetoisen Legacy Conceptin, jonka muotoilu ja design näyttää tulevaisuuden Legacy-mallistolle suuntaa.

Subaru juhlistaa ensi vuonna 25 vuotta täyttävää Legacy -perheautomallistoa, esittelemällä kes


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan!

Julkaistu: 24.01.2014 21:23:00

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan! Kuvassa myyntikuntoon ehostettu Mercedes-Benz E 200 CDI Sedan, joka on rekisteröity alkuvuodesta 2011 (autoa pesty automaattipesussa noin pari sataa kertaa ennen käsittelyä). Mittarissa tekohetkellä oli yli 300 000 km.

Autokuume iski ja oma auto pitäisi myydä ennen uuden hankintaa, mutta myytävä kohde ei ole enä


RENKAAT

RENKAAT

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas

Julkaistu: 05.12.2013 09:25:00

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas Bridgestone Corporation on julkistanut Tokion vuoden 2013 autonäyttelyssä kehittämänsä toisen sukupolven Air Free konseptirenkaan, jota ei tarvitse täyttää ilmalla. Uusi mullistava rakenne parantaa renkaan kantokykyä, ekologisuutta ja ajo-ominaisuuksia. Air Free konseptirenkaaseen tehdyt parannukset tuovat Bridgestonen askeleen lähemmäksi käytännössä toimivaa ja sarjatuotantoon soveltuvaa ilmatonta rengasta.

Ajoneuvon painon kantaa renkaiden sisäosan ainutlaatuinen puolarakenne. Renkaita ei siis tarvitse t


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Tässä on Vuoden Auto 2014

Julkaistu: 04.03.2014 14:58:00

Tässä on Vuoden Auto 2014 Tämänvuotinen Vuoden Auto -äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä seitsemän finalistin joukossa vastakkain oli neljä hyvää perinteistä autoa, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa. Ääntenlaskenta tapahtui Geneven autonäyttelyn aattona järjestetyssä tilaisuudessa, ja ykköseksi nousi Peugeot 308:n ennen BMW i3:a ja Tesla Model S:ää.

Euroopan 58 johtavaa autotoimittajaa antoi Peugeot 308:lle yhteensä 307 ääntä. Voitto oli selke


VIIHDE

VIIHDE

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle

Julkaistu: 27.02.2014 13:40:00

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle EU:n kylmimpiin paikkoihin kuuluvaan Sallan Naruskaan on pystytetty kuuluisan belgialaisen Manneken Pis –patsaan velipoika. Brysselin pissapoika sammutetaan aina pakkasten ajaksi, mutta Naruskan ensimmäinen ja ainoa nähtävyys lorottaa ylpeänä ääriolosuhteissakin.

Aivan pelkkää vettä suihkulähteessä ei lirise, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteell


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*