Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Maanantai 22.12.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

Automerkit.fi on nyt myös vaihtoautokauppa. Tutustu tuhansiin vaihtoautoihin ja jätä oma ilmoituksesi!

News List 0-1

Laskelma: Näin hurjasti ajokortin hinta nousee tänään

Kirjoitettu 19.01.2013 10:49
Luokat: Muut uutiset  Muut uutiset 

Laskelma: Näin hurjasti ajokortin hinta nousee tänään

Lauantaina 19.1.2013 voimaan astuva uusi kuljettajaopetusmalli tuo ajokorttien hintoihin roimat korotukset.

Uudistus lisää autokoulujen liiketoimintaa, kun niiden opetuksen piiriin ajetaan entistä enemmän myös opetuslupaoppilaita sekä -opettajia. Opetuslupaopetuksen autokoulussa suoritettavan osuuden hinta lähes kolminkertaistuu.

Kansallisen ajo-opetusuudistuksen tuoma uusi kuljettajaopetusmalli perustuu Turun yliopiston tekemään selvitykseen. Erikoista asiassa on se, että työn tilaajina ovat olleet AKE (TraFi) ja Suomen Autokoululiitto, joka edustaa yksityisiä, uudistuksesta eniten hyötyviä yrityksiä. Tämän lisäksi Autokoululiiton määräysvallassa oleva Liikenneturvallisuuden edistämissäätiö on myöntänyt rahoitusta tutkimustyölle. Tutkimus päätyikin suosittelemaan autokouluopetuksen lisäämistä. Myös kuljettajaopetusmallia esittäneessä työryhmässä oli mukana Autokoululiiton edustaja.

Autokoulujen rinnalla kilpailevana vaihtoehtona ajo-opetukselle on ollut opetuslupa. Tämä opetusmuoto on ollut autokoulujen kritiikin kohteena, koska se on koettu kilpailijana. Uusi kuljettajaopetusmalli tuo autokouluopetusta enemmän lisäkustannuksia erityisesti opetuslupaopetukseen, mikä heikentää sen hintakilpailukykyä autokouluopetukseen verrattuna.

Autoliiton autokouluilta saamien ennakkotietojen mukaan opetuslupaopetuksen autokoulussa suoritettavan osuuden hinta nousee noin 700 eurolla eli lähes kolminkertaiseksi. Liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleman hallituksen esityksen perusteluissa todettiin opetuslupaopetusten kustannusten nousevan 350-400 euroa, minkä perusteella eduskunta on asiasta päättänyt. Autokoulussakin suoritettavan ajokortin hinta nousee noin 300-400 eurolla.

Autokoulujen hintojen välillä on merkittäviä eroja. Autoliiton vertailulaskelmiin tästä.

Opetuslupaopettajat autokouluun

Uudessa kuljettajaopetusmallissa ajokortin suorittaminen muuttuu kolmivaiheiseksi nykyisen kaksivaiheisen mallin sijaan. Opetuslupaopetukseen tulee jo perusvaiheessa pakollinen kolmen teoria- ja yhden ajotunnin mittainen valmennusjakso autokoulussa, johon sekä oppilaan että opetuslupaopettajan on pakko osallistua. Lisäksi autokoulussa suoritetaan yhden ajotunnin mittainen arviointiajo ja kahden tunnin vaikeissa olosuhteissa ajo. Toinen ja kolmas vaihe käydään kokonaan autokoulussa samalla tavalla kuin varsinaisessa autokouluopetuksessa.

”Opetuslupalaisten vieminen jo perusvaiheessa autokouluun mahdollistaa markkinoiden kontrolloimisen. Koulut voivat muun muassa rajoittaa määrällisesti ja ajallisesti opetuslupakoulutuksen tarjontaa”, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo. Autoliiton alustavien tiedustelujen mukaan on epäselvää milloin koulutusta järjestetään tai onko autokouluilla halukkuutta järjestää sitä lainkaan.

”Jo ennen uudistusta kontrollointi on näkynyt esimerkiksi siten, että autokouluilla on ollut parempi pääsy ajoharjoitteluradoille. Saamamme palautteen perusteella opetuslupalaisten on ollut vaikea saada radoille vapaita aikoja.”

Kustannuksista välittämättä

Autokoulussa ja opetusluvalla ajokortin suorittaneiden välillä ei ole osoitettu olevan eroja liikenteessä pärjäämisessä. Tästä johtuen Autoliitto esitti molemmissa opetusmuodoissa ensisijaisena vaihtoehtona sekä kirjallisen että ajotutkinnon kiristämistä ja lisäopetuksen kohdistamista vain niihin, jotka eivät tutkintoa läpäise. Ministeriö, TraFi ja työryhmä eivät asialle lämmenneet, vaan lisäopetusta ja siten myös lisäkustannuksia määrätään nyt kaikille.

”Ajokorttia suorittaville tulevat lisäkustannukset eivät saaneet lainkaan painoarvoa Liikenne- ja viestintäministeriössä eivätkä TraFissa. Uusissa hankkeissa näyttää merkitsevän aina vain se, että valtion menot eivät kasva. Kuluttajille koituvista kustannuksista ei niin välitetä”, Nieminen toteaa. Opetuksen lisäämisestä on aina varmasti hyötyä, mutta se minkä hintaiseksi ajokortin hinta kokonaisuudessaan muodostuu, ei ole nuorille ja perheille merkityksetön asia.

”Selvää on, että ajo-opetusuudistuksen varma voittaja on autokouluala, joka kuittaa miljoonien liikevaihdon kasvun uudistuksen seurauksena. Opetuslupien määrä varmasti laskee selvästi.”

Mopokorttiuudistus vuonna 2011 ja nyt tehtävä uudistus henkilöauton ajo-opetukseen on parissa vuodessa nostanut näiden korttien hintaa yhteensä lähes tuhannella eurolla.

Ajo-opetusuudistuksen yhtenä jalona tavoitteena on ollut autokoululaisten asenteisiin vaikuttaminen. Asenteet turvallisuuteen ja muihin ihmisiin opitaan jo paljon aiemmin. Nämä asenteet vaikuttavat käyttäytymiseen niin liikenteessä kuin muillakin elämän osa-alueilla. Merkittävällä osalla henkilöauton ajokorttia suorittavista on ennestään mopo-, mopoauto- tai kevytmoottoripyöräkortti ja ajotavat ja liikennekulttuuri on jo opittu ja omaksuttu.

468x400 Jattiboxi - NR1

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

News List 5

Mainos 468x60

Näin hohtaa älykäs maantie

Julkaistu: 18.01.2013 10:32
Näin hohtaa älykäs maantie

Pimeässä hohtava "älykäs maantie", joka osaa varoittaa kuljettajia jäisistä olosuhteista, avataan Hollannissa tämän vuoden puolivälissä. Katso videolta, miksi tietä voi kutsua älykkääksi.


Pimeässä hehkuva tie käyttää huippuunsa kehitettyä jälkivalaisevaa maalia, joka latautuu päivällä ennen "käynnistämistään" yöllä.

Hehkuvan tien ovat kehittäneet...

Tähän eivät superautot pysty - Lada driftaa pellolla ja...

Julkaistu: 17.01.2013 18:39
Tähän eivät superautot pysty - Lada driftaa pellolla ja...

Ilmeisesti venäläinen miesjoukko testaa Ladan ominaisuuksia pellolla. Äkkikäännös joen rannalla menee hieman pitkäksi. Tätä videota ei voi katsoa hymyilemättä.

Lada-klassikko kurvailee aikansa oikein tyylikkäästi märällä nurmikolla, kunnes tapahtuu pienen pieni arviointivirhe. Kuinka olisi superautolle käynyt?

Autonromua syntyi ennätysmäärä

Julkaistu: 17.01.2013 04:59
Autonromua syntyi ennätysmäärä

Viime vuonna kirjoitettiin ennätysmäärä autojen romutustodistuksia, 65 058 kappaletta.

Kierrätystä vauhditti syys-joulukuussa järjestetty Kierrätysarvoa -kampanja, jonka aikana romutustodistuksen yhteydessä auton omistajalle annettiin arvoseteli uudemman auton ostoon.

Auton saa lopullisesti pois ajoneuvorekisteristä toimittamalla sen Suomen Autokierrätyksen viralliseen...

Tähän mahtuu eturiville vaikka koko perhe – katulaillinen kaksois-Jeep

Julkaistu: 16.01.2013 14:57
Tähän mahtuu eturiville vaikka koko perhe – katulaillinen kaksois-Jeep

Hetkinen. Et tarvitse uusia silmälaseja, etkä näe Jeepiä kahtena. Ei tämä ole Photoshop taiteilijan mielikuvituksen tulostakaan. Kaksois-Jeep taltioitui videokameran muistiin Marokossa. Video alla.

Auton omistaa nimeämätön ulkomainen diplomaatti, joka asuu Marokon pääkaupungissa Rabatissa. Monessa maassa tällä laitteella tuskin olisi asiaa kadulle.

Jeep Wrangler...

Paljonko maksaisit Freddie Mercuryn Rolls-Roycesta?

Julkaistu: 16.01.2013 12:24
Paljonko maksaisit Freddie Mercuryn Rolls-Roycesta?

Venäläinen liikemies osti huutokaupassa Freddie Mercuryn Rolls-Royce Silver Shadowin vuosimallia 1974 90.000 eurolla.

Freddie Mercuryn tuotantoyhtiö hankki Rolls-Royce Silver Shadowin vuonna 1979. The Queenin keulakuva käytti autoa kuolemaansa asti marraskuussa 1991. Auto myytiin puhelintarjouksen perusteella Coysin huutokaupassa viime lauantaina.

Rolls-Royce -klassikon...

Tämä urheiluatomerkki juhlii 50-vuotissynttäreitään – tulossa uusi malli?

Julkaistu: 13.01.2013 21:01
Tämä urheiluatomerkki juhlii 50-vuotissynttäreitään – tulossa uusi malli?

Alkanut vuosi on monen urheiluautomerkin juhlaa. Lamborghini täyttyy 50 vuotta, ja sen historia ja nykypäivä on nyt tiivistetty reilun minuutin kestäväksi videoksi. Mutta onko juhlan kunniaksi tulossa uusi malli?

Chevrolet Corvette täyttää 60 vuotta. Tiedämme jo, että Chevy juhlii uudella C7 Corvette-mallilla.

Porsche 911 juhlii 50 vuottaan, samoin Lamborghini. Huhut...

Tämän auton ostajilla on parhaat luottotiedot

Julkaistu: 13.01.2013 11:55
Tämän auton ostajilla on parhaat luottotiedot

Volvon ostajat saivat parhaan pisteytyksen, kun amerikkalainen luottotietoyritys järjesti luottokelpoisuusarvionsa eri automerkkien ostajien kesken. Mitsubishin ostajat jäivät vertailun hännille.

Autonostajille voi antaa pisteitä luottokelpoisuudesta siinä missä valtioille ja yrityksillekin. Experian on amerikkalainen luottotietoyritys. Se teki äskettäin tutkimuksen amerikkalaisten...

Naiset sittenkin huonompia kuskeja kuin miehet?

Julkaistu: 12.01.2013 16:38
Naiset sittenkin huonompia kuskeja kuin miehet?

Tulenarka ja monitulkintainen aihe mutta: Ainakin sveitsiläisen vakuutusyhtiön selvityksen mukaan naiset ovat selvästi huonompia kuljettajia kuin miehet.

Sveitsiläisen vakuutusyhtiön on autoiluselvitys päätyy siihen tulokseen, että naiset ovat peräti neljänneksen alttiimpia liikenneonnettomuuksille kuin miehet.

Normaalisti naiset ajavat 40 prosenttia miehiä vähemmän, joten...

Kiina muutti liikennevalojen tulkintaa - sopisiko Suomeenkin?

Julkaistu: 11.01.2013 11:10
Kiina muutti liikennevalojen tulkintaa - sopisiko Suomeenkin?

Vuoden alusta lukien Kiinassa on laitonta ajaa päin keltaista valoa - punaisen valon lisäksi. Kiinan viranomaisten tavoitteena on vähentää liikennekuolemia. Arviolta neljännesmiljoona kiinalaista kuolee liikenteessä vuosittain.

Maailman terveysjärjestön laskelmien mukaan liikenneonnettomuudet on suurin 15-44-vuotiaiden kiinalaisten kuolinsyy. Jos kuljettaja rikkoo lakia...

VW Touareg V10 TDI vs. Chevrolet Silverado Duramax V8 – näin kävi

Julkaistu: 07.01.2013 20:51
VW Touareg V10 TDI vs. Chevrolet Silverado Duramax V8 – näin kävi

Amerikkalaiset pickup kuskit haluavat ilmeisesti kilpailla kaikenlaisten nelivetojen kanssa köydenvedossa, sillä varsinkin Yhdysvalloista näitä videoita tuntuu nettiin tulevan läjäpäin. Tällä kertaa, kuitenkin vastakkainasettelu on perus jenkki vs. jenkki asetelmaa mielenkiintoisempi.

Chevrolet Silverado HD:n Duramax V8 turbodiesel tuottaa tehoa (vm. 2007-2010) 365 hv 3200...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan

Julkaistu: 08.07.2014 10:07:00

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan Uusien autojen päästötavoite on nolla ja myös kuljettajien aiheuttamat onnettomuudet on tarkoitus pudottaa nollaan. 90% liikenne-onnettomuuksista aiheutuu ajajien virheistä tai kunnosta.

Isot autonvalmistajat GM, Ford, MB, VW, Audi, Nissan, Toyota, BMW ja Volvo ovat kehittelemässä aut


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin

Julkaistu: 21.07.2014 10:52:00

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin Pieni EcoBoost-bensiinimoottori on päihittänyt premium-merkit ja superautot ja voittanut moottoreiden ”Oscar-kilpailun” ennätyksellisesti kolmannen kerran peräkkäin. Moottori toimii voimanlähteenä uudessa Fiestassa ja yhdeksässä muussa Fordin automallissa.

Ford Motor Companyn 1,0-litrainen EcoBoost-moottori vähentää polttoaineen kulutusta suorituskyvys


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408

Julkaistu: 07.05.2014 10:36:00

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408 Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suunnasta niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.

Peugeot jatkaa yli 20 vuotta jatkunutta yhteistyötään kiinalaisen Dongfengin kanssa. Tämän vuod


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Julkaistu: 11.09.2014 14:17:00

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Auton akku on hyvä tarkistuttaa helteisen kesän jäljiltä, sillä pakkaskeli ei ole akun ainoa vi


RENKAAT

RENKAAT

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Julkaistu: 25.07.2014 13:13:00

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Marraskuusta 2014 alkaen kaikissa uusissa henkilöautoissa tulee olla EU-säädöksen mukainen renga


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Muovijousilla painonpudotusta

Julkaistu: 01.09.2014 10:29:00

Muovijousilla painonpudotusta

Audi esittelee vielä ennen vuoden loppua ylemmän keskikokoluokan malleihinsa uudentyyppiset kierre


VIIHDE

VIIHDE

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla

Julkaistu: 16.07.2014 23:19:00

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla Euralaisen autoharrastajan erikoisella lepakkoautolla on kirjava historia, joka ei kaikilta osin kestä päivänvaloa.

Rauman ja Huittisten välissä voi maantiellä tulla vastaan musta auto, joka aiheuttaa lapsille hep


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suu

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*