Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Torstai 24.4.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

Automerkit.fi on nyt myös vaihtoautokauppa. Tutustu tuhansiin vaihtoautoihin ja jätä oma ilmoituksesi!

News List 0-1

Laskelma: Näin hurjasti ajokortin hinta nousee tänään

Kirjoitettu 19.01.2013 10:49
Luokat: Muut uutiset  Muut uutiset 

Laskelma: Näin hurjasti ajokortin hinta nousee tänään

Lauantaina 19.1.2013 voimaan astuva uusi kuljettajaopetusmalli tuo ajokorttien hintoihin roimat korotukset.

Uudistus lisää autokoulujen liiketoimintaa, kun niiden opetuksen piiriin ajetaan entistä enemmän myös opetuslupaoppilaita sekä -opettajia. Opetuslupaopetuksen autokoulussa suoritettavan osuuden hinta lähes kolminkertaistuu.

Kansallisen ajo-opetusuudistuksen tuoma uusi kuljettajaopetusmalli perustuu Turun yliopiston tekemään selvitykseen. Erikoista asiassa on se, että työn tilaajina ovat olleet AKE (TraFi) ja Suomen Autokoululiitto, joka edustaa yksityisiä, uudistuksesta eniten hyötyviä yrityksiä. Tämän lisäksi Autokoululiiton määräysvallassa oleva Liikenneturvallisuuden edistämissäätiö on myöntänyt rahoitusta tutkimustyölle. Tutkimus päätyikin suosittelemaan autokouluopetuksen lisäämistä. Myös kuljettajaopetusmallia esittäneessä työryhmässä oli mukana Autokoululiiton edustaja.

Autokoulujen rinnalla kilpailevana vaihtoehtona ajo-opetukselle on ollut opetuslupa. Tämä opetusmuoto on ollut autokoulujen kritiikin kohteena, koska se on koettu kilpailijana. Uusi kuljettajaopetusmalli tuo autokouluopetusta enemmän lisäkustannuksia erityisesti opetuslupaopetukseen, mikä heikentää sen hintakilpailukykyä autokouluopetukseen verrattuna.

Autoliiton autokouluilta saamien ennakkotietojen mukaan opetuslupaopetuksen autokoulussa suoritettavan osuuden hinta nousee noin 700 eurolla eli lähes kolminkertaiseksi. Liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleman hallituksen esityksen perusteluissa todettiin opetuslupaopetusten kustannusten nousevan 350-400 euroa, minkä perusteella eduskunta on asiasta päättänyt. Autokoulussakin suoritettavan ajokortin hinta nousee noin 300-400 eurolla.

Autokoulujen hintojen välillä on merkittäviä eroja. Autoliiton vertailulaskelmiin tästä.

Opetuslupaopettajat autokouluun

Uudessa kuljettajaopetusmallissa ajokortin suorittaminen muuttuu kolmivaiheiseksi nykyisen kaksivaiheisen mallin sijaan. Opetuslupaopetukseen tulee jo perusvaiheessa pakollinen kolmen teoria- ja yhden ajotunnin mittainen valmennusjakso autokoulussa, johon sekä oppilaan että opetuslupaopettajan on pakko osallistua. Lisäksi autokoulussa suoritetaan yhden ajotunnin mittainen arviointiajo ja kahden tunnin vaikeissa olosuhteissa ajo. Toinen ja kolmas vaihe käydään kokonaan autokoulussa samalla tavalla kuin varsinaisessa autokouluopetuksessa.

”Opetuslupalaisten vieminen jo perusvaiheessa autokouluun mahdollistaa markkinoiden kontrolloimisen. Koulut voivat muun muassa rajoittaa määrällisesti ja ajallisesti opetuslupakoulutuksen tarjontaa”, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo. Autoliiton alustavien tiedustelujen mukaan on epäselvää milloin koulutusta järjestetään tai onko autokouluilla halukkuutta järjestää sitä lainkaan.

”Jo ennen uudistusta kontrollointi on näkynyt esimerkiksi siten, että autokouluilla on ollut parempi pääsy ajoharjoitteluradoille. Saamamme palautteen perusteella opetuslupalaisten on ollut vaikea saada radoille vapaita aikoja.”

Kustannuksista välittämättä

Autokoulussa ja opetusluvalla ajokortin suorittaneiden välillä ei ole osoitettu olevan eroja liikenteessä pärjäämisessä. Tästä johtuen Autoliitto esitti molemmissa opetusmuodoissa ensisijaisena vaihtoehtona sekä kirjallisen että ajotutkinnon kiristämistä ja lisäopetuksen kohdistamista vain niihin, jotka eivät tutkintoa läpäise. Ministeriö, TraFi ja työryhmä eivät asialle lämmenneet, vaan lisäopetusta ja siten myös lisäkustannuksia määrätään nyt kaikille.

”Ajokorttia suorittaville tulevat lisäkustannukset eivät saaneet lainkaan painoarvoa Liikenne- ja viestintäministeriössä eivätkä TraFissa. Uusissa hankkeissa näyttää merkitsevän aina vain se, että valtion menot eivät kasva. Kuluttajille koituvista kustannuksista ei niin välitetä”, Nieminen toteaa. Opetuksen lisäämisestä on aina varmasti hyötyä, mutta se minkä hintaiseksi ajokortin hinta kokonaisuudessaan muodostuu, ei ole nuorille ja perheille merkityksetön asia.

”Selvää on, että ajo-opetusuudistuksen varma voittaja on autokouluala, joka kuittaa miljoonien liikevaihdon kasvun uudistuksen seurauksena. Opetuslupien määrä varmasti laskee selvästi.”

Mopokorttiuudistus vuonna 2011 ja nyt tehtävä uudistus henkilöauton ajo-opetukseen on parissa vuodessa nostanut näiden korttien hintaa yhteensä lähes tuhannella eurolla.

Ajo-opetusuudistuksen yhtenä jalona tavoitteena on ollut autokoululaisten asenteisiin vaikuttaminen. Asenteet turvallisuuteen ja muihin ihmisiin opitaan jo paljon aiemmin. Nämä asenteet vaikuttavat käyttäytymiseen niin liikenteessä kuin muillakin elämän osa-alueilla. Merkittävällä osalla henkilöauton ajokorttia suorittavista on ennestään mopo-, mopoauto- tai kevytmoottoripyöräkortti ja ajotavat ja liikennekulttuuri on jo opittu ja omaksuttu.

468x400 Jattiboxi - NR1

Automerkit.fi esittelee:


Chevrolet Trax 2014 AutoesittelyLue lisää Chevrolet Trax autoesittelystä tästä

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

News List 5

Mainos 468x60

Näin hohtaa älykäs maantie

Julkaistu: 18.01.2013 10:32
Näin hohtaa älykäs maantie

Pimeässä hohtava "älykäs maantie", joka osaa varoittaa kuljettajia jäisistä olosuhteista, avataan Hollannissa tämän vuoden puolivälissä. Katso videolta, miksi tietä voi kutsua älykkääksi.


Pimeässä hehkuva tie käyttää huippuunsa kehitettyä jälkivalaisevaa maalia, joka latautuu päivällä ennen "käynnistämistään" yöllä.

Hehkuvan tien ovat kehittäneet...

Tähän eivät superautot pysty - Lada driftaa pellolla ja...

Julkaistu: 17.01.2013 18:39
Tähän eivät superautot pysty - Lada driftaa pellolla ja...

Ilmeisesti venäläinen miesjoukko testaa Ladan ominaisuuksia pellolla. Äkkikäännös joen rannalla menee hieman pitkäksi. Tätä videota ei voi katsoa hymyilemättä.

Lada-klassikko kurvailee aikansa oikein tyylikkäästi märällä nurmikolla, kunnes tapahtuu pienen pieni arviointivirhe. Kuinka olisi superautolle käynyt?

Autonromua syntyi ennätysmäärä

Julkaistu: 17.01.2013 04:59
Autonromua syntyi ennätysmäärä

Viime vuonna kirjoitettiin ennätysmäärä autojen romutustodistuksia, 65 058 kappaletta.

Kierrätystä vauhditti syys-joulukuussa järjestetty Kierrätysarvoa -kampanja, jonka aikana romutustodistuksen yhteydessä auton omistajalle annettiin arvoseteli uudemman auton ostoon.

Auton saa lopullisesti pois ajoneuvorekisteristä toimittamalla sen Suomen Autokierrätyksen viralliseen...

Tähän mahtuu eturiville vaikka koko perhe – katulaillinen kaksois-Jeep

Julkaistu: 16.01.2013 14:57
Tähän mahtuu eturiville vaikka koko perhe – katulaillinen kaksois-Jeep

Hetkinen. Et tarvitse uusia silmälaseja, etkä näe Jeepiä kahtena. Ei tämä ole Photoshop taiteilijan mielikuvituksen tulostakaan. Kaksois-Jeep taltioitui videokameran muistiin Marokossa. Video alla.

Auton omistaa nimeämätön ulkomainen diplomaatti, joka asuu Marokon pääkaupungissa Rabatissa. Monessa maassa tällä laitteella tuskin olisi asiaa kadulle.

Jeep Wrangler...

Paljonko maksaisit Freddie Mercuryn Rolls-Roycesta?

Julkaistu: 16.01.2013 12:24
Paljonko maksaisit Freddie Mercuryn Rolls-Roycesta?

Venäläinen liikemies osti huutokaupassa Freddie Mercuryn Rolls-Royce Silver Shadowin vuosimallia 1974 90.000 eurolla.

Freddie Mercuryn tuotantoyhtiö hankki Rolls-Royce Silver Shadowin vuonna 1979. The Queenin keulakuva käytti autoa kuolemaansa asti marraskuussa 1991. Auto myytiin puhelintarjouksen perusteella Coysin huutokaupassa viime lauantaina.

Rolls-Royce -klassikon...

Tämä urheiluatomerkki juhlii 50-vuotissynttäreitään – tulossa uusi malli?

Julkaistu: 13.01.2013 21:01
Tämä urheiluatomerkki juhlii 50-vuotissynttäreitään – tulossa uusi malli?

Alkanut vuosi on monen urheiluautomerkin juhlaa. Lamborghini täyttyy 50 vuotta, ja sen historia ja nykypäivä on nyt tiivistetty reilun minuutin kestäväksi videoksi. Mutta onko juhlan kunniaksi tulossa uusi malli?

Chevrolet Corvette täyttää 60 vuotta. Tiedämme jo, että Chevy juhlii uudella C7 Corvette-mallilla.

Porsche 911 juhlii 50 vuottaan, samoin Lamborghini. Huhut...

Tämän auton ostajilla on parhaat luottotiedot

Julkaistu: 13.01.2013 11:55
Tämän auton ostajilla on parhaat luottotiedot

Volvon ostajat saivat parhaan pisteytyksen, kun amerikkalainen luottotietoyritys järjesti luottokelpoisuusarvionsa eri automerkkien ostajien kesken. Mitsubishin ostajat jäivät vertailun hännille.

Autonostajille voi antaa pisteitä luottokelpoisuudesta siinä missä valtioille ja yrityksillekin. Experian on amerikkalainen luottotietoyritys. Se teki äskettäin tutkimuksen amerikkalaisten...

Naiset sittenkin huonompia kuskeja kuin miehet?

Julkaistu: 12.01.2013 16:38
Naiset sittenkin huonompia kuskeja kuin miehet?

Tulenarka ja monitulkintainen aihe mutta: Ainakin sveitsiläisen vakuutusyhtiön selvityksen mukaan naiset ovat selvästi huonompia kuljettajia kuin miehet.

Sveitsiläisen vakuutusyhtiön on autoiluselvitys päätyy siihen tulokseen, että naiset ovat peräti neljänneksen alttiimpia liikenneonnettomuuksille kuin miehet.

Normaalisti naiset ajavat 40 prosenttia miehiä vähemmän, joten...

Kiina muutti liikennevalojen tulkintaa - sopisiko Suomeenkin?

Julkaistu: 11.01.2013 11:10
Kiina muutti liikennevalojen tulkintaa - sopisiko Suomeenkin?

Vuoden alusta lukien Kiinassa on laitonta ajaa päin keltaista valoa - punaisen valon lisäksi. Kiinan viranomaisten tavoitteena on vähentää liikennekuolemia. Arviolta neljännesmiljoona kiinalaista kuolee liikenteessä vuosittain.

Maailman terveysjärjestön laskelmien mukaan liikenneonnettomuudet on suurin 15-44-vuotiaiden kiinalaisten kuolinsyy. Jos kuljettaja rikkoo lakia...

VW Touareg V10 TDI vs. Chevrolet Silverado Duramax V8 – näin kävi

Julkaistu: 07.01.2013 20:51
VW Touareg V10 TDI vs. Chevrolet Silverado Duramax V8 – näin kävi

Amerikkalaiset pickup kuskit haluavat ilmeisesti kilpailla kaikenlaisten nelivetojen kanssa köydenvedossa, sillä varsinkin Yhdysvalloista näitä videoita tuntuu nettiin tulevan läjäpäin. Tällä kertaa, kuitenkin vastakkainasettelu on perus jenkki vs. jenkki asetelmaa mielenkiintoisempi.

Chevrolet Silverado HD:n Duramax V8 turbodiesel tuottaa tehoa (vm. 2007-2010) 365 hv 3200...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Nastoja myös on/off

Julkaistu: 11.03.2013 13:20:00

Nastoja myös on/off Suomi on talvimaa, kymmeniä vuosia sitten oli vielä talvisempaa. Oli siten luonnollista, että meillä alettiin autojen yleistyessä kehittää rengasta talviajoon.

Suomalainen rengasvalmistaja onkin tehnyt karkeakuvioisia Hakkapeliittoja 1930-luvulta alkaen. Ne ko


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Volvolta V60 Plug-in Hybrid R-Design

Julkaistu: 24.04.2014 16:00:00

Volvolta V60 Plug-in Hybrid R-Design Volvo V60 Plug-in Hybrid oli yksi myydyimmistä hybridiautoista Euroopassa vuonna 2013. Nyt siitä on tullut saataville myös R-Design-versio.

V60 Plug-in Hybrid R-Design -malli sisältää monia yksilöllisiä sisäisiä ja ulkoisia ominaisuu


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy

Julkaistu: 18.11.2013 16:12:00

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los Angelesin autonäyttelyssä nelivetoisen Legacy Conceptin, jonka muotoilu ja design näyttää tulevaisuuden Legacy-mallistolle suuntaa.

Subaru juhlistaa ensi vuonna 25 vuotta täyttävää Legacy -perheautomallistoa, esittelemällä kes


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan!

Julkaistu: 24.01.2014 21:23:00

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan! Kuvassa myyntikuntoon ehostettu Mercedes-Benz E 200 CDI Sedan, joka on rekisteröity alkuvuodesta 2011 (autoa pesty automaattipesussa noin pari sataa kertaa ennen käsittelyä). Mittarissa tekohetkellä oli yli 300 000 km.

Autokuume iski ja oma auto pitäisi myydä ennen uuden hankintaa, mutta myytävä kohde ei ole enä


RENKAAT

RENKAAT

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas

Julkaistu: 05.12.2013 09:25:00

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas Bridgestone Corporation on julkistanut Tokion vuoden 2013 autonäyttelyssä kehittämänsä toisen sukupolven Air Free konseptirenkaan, jota ei tarvitse täyttää ilmalla. Uusi mullistava rakenne parantaa renkaan kantokykyä, ekologisuutta ja ajo-ominaisuuksia. Air Free konseptirenkaaseen tehdyt parannukset tuovat Bridgestonen askeleen lähemmäksi käytännössä toimivaa ja sarjatuotantoon soveltuvaa ilmatonta rengasta.

Ajoneuvon painon kantaa renkaiden sisäosan ainutlaatuinen puolarakenne. Renkaita ei siis tarvitse t


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Tässä on Vuoden Auto 2014

Julkaistu: 04.03.2014 14:58:00

Tässä on Vuoden Auto 2014 Tämänvuotinen Vuoden Auto -äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä seitsemän finalistin joukossa vastakkain oli neljä hyvää perinteistä autoa, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa. Ääntenlaskenta tapahtui Geneven autonäyttelyn aattona järjestetyssä tilaisuudessa, ja ykköseksi nousi Peugeot 308:n ennen BMW i3:a ja Tesla Model S:ää.

Euroopan 58 johtavaa autotoimittajaa antoi Peugeot 308:lle yhteensä 307 ääntä. Voitto oli selke


VIIHDE

VIIHDE

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle

Julkaistu: 27.02.2014 13:40:00

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle EU:n kylmimpiin paikkoihin kuuluvaan Sallan Naruskaan on pystytetty kuuluisan belgialaisen Manneken Pis –patsaan velipoika. Brysselin pissapoika sammutetaan aina pakkasten ajaksi, mutta Naruskan ensimmäinen ja ainoa nähtävyys lorottaa ylpeänä ääriolosuhteissakin.

Aivan pelkkää vettä suihkulähteessä ei lirise, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteell


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*