Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Maanantai 22.12.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]News List 0-1

Vertailussa Garmin nüvi 265 WT ja TomTom GO 930 - Navigaattoreita eri elämäntilanteisiin

Kirjoitettu 26.03.2009 10:12 Reino Laukkanen
Luokat: Renkaat ja varusteet 

Vertailussa Garmin nüvi 265 WT ja TomTom GO 930 - Navigaattoreita eri elämäntilanteisiin

Kahta navigaattoria vertailtaessa voi kärjistetysti sanoa, että toinen soveltuu vakiintuneeseen elämään tottuneelle, toinen taas impulsiiviseen, jatkuvia muutoksia täynnä olevaan elämään. Voidaan tietysti kysyä, tarvitaanko navigaattoria, mikäli elämän reitit ovat jo vakiintuneet? Kyllä, kyllä sille silti löytyy käyttöä. Kulkemistaan voi optimoida, lyhyin reitti ei aina ole nopein ja päinvastoin.

Navigaattorin käytössä on peruskaava. Ensin kirjoitetaan osoite, jonka laite hakee. Hakuperusteita on muutamia. Jos osoitteelle tietää olevan toistekin käyttöä, se kannattaa laittaa suosikiksi, kun on saapunut määränpäähän. Polttoaineen lisäystä varten pitää käydä huoltamolla, niinpä huoltamo on etsittävä joskus oudostakin paikasta.

Garminissa harmittaa joka kerta uutta paikkaa etsiessä se, että laite ei tiedä eikä oleta ajajan olinpaikkaa. On turhauttavaa kirjoittaa joka kerta Helsink, ennen kuin Garminiin pääsee kirjoittamaan määränpääksi Helsingissä sijaitsevan osoitteen. Garminissa navigoinnin perusteet on haettava erikseen asetuksista, mikäli niihin haluaa puuttua. Osoitteen kirjoituksesta Garmin saa plussan vain siksi, että ääkköset löytyvät vaivatta, toisin kuin TomTomissa. Seuraavaksi Garmin antaa tiedon pelkästään matkan pituudesta ja kestosta, mikäli käyttäjä malttaa odottaa. Sen jälkeen on vain luotettava laitteen kykyihin.

Osoitteen kirjoitus TomTomiin on helppoa, kunhan oppii löytämään nuo ääkköset. Seuraavaksi TomTom kysyy suunnitteluperusteita, joista ensimmäisenä vaihtoehtona on nopein reitti. Laskennan jälkeen TomTom näyttää karttakuvan reitistä, jolloin käyttäjä saa mahdollisuuden tarkastella reittiä ja päättää vielä kerran, hyväksyykö vaihtoehdon vai lasketaanko uusi. TomTom käyttää reittien suunnittelussa IQ Routes –menetelmää, jolla reitit optimoidaan käyttäjien ajosuoritteista saadulla tiedolla. Uutuutena TomTomissa on kaavakuva lähestyvästä moottoritien erkanemisliittymästä. Nuoli kertoo, mitä kaistaa on ajettava.

Garminia kannattaa käyttää suosikkien avulla. Lisäksi laitteen voi antaa piirtää karttakuvaan viivaa sitä mukaa, kun matka etenee. Viiva säilyy karttakuvassa, kunnes sen poistaa.

Huoltamoita haettaessa Garmin kertoo huoltamon nimen. Tämä on tärkeää, mikäli haluaa käyttää vain tiettyä bensanjakeluketjua. TomTom antaa pelkän tiedon huoltamon sijainnista.

Ravintoloiden etsimisessä Garminissa pääsee heti valitsemaan eri tyylin ravintoloista. Listaa riittää ulkomaita myöten, mikä on kyllä lähinnä teoriaa. Jatkaisinko todella matkaani Ruotsin puolelle ihan tuosta vaan nälän yllättäessä, kun sopivaa ruokapaikkaa ei löydy läheltä. TomTomin lähestymistapa on toinen. Haku kohdistetaan sijainnin mukaan esimerkiksi lähellä oleviin, reitin varrella oleviin tai määränpäässä oleviin ravintoloihin.

Voisiko reitin suunnitella etukäteen? Olisihan mukavaa etsiä lyhin tai nopein vaihtoehto matkalle, jolla on useita välietappeja. Garminilla se ei onnistunut, sen sijaan TomTomilla se käy, kun ensin on laittanut määränpään. Pääsin näin tarkastamaan TomTomin avulla tiedon, jota vakuutusyhtiö minulta kysyi, tarvitsematta ajaa reittiä uudestaan.

Loppupäätelmäni on, että TomTom soveltuu paremmin impulsiiviselle liikkujalle. Suunnitteluperusteet varmistetaan joka kerta uudestaan. Garminissa suunnitteluperusteet voi muuttaa asetuksista etsimällä. Garminin käyttö helpottuu, kun siirtyy käyttämään suosikkijärjestelmää. TomTom saa miinuksia huonosta kiinnityksestä, jonka takia laite tippuu pois näköpiiristä, mutta toisaalta laite on helposti siirrettävissä autosta toiseen. Kiinnityksetkin vastaavat suunnittelufilosofioita.

468x400 Jattiboxi - NR1

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

Video 400x325

News List 5

Mainos 468x60

Maailmanmestari räjäyttää autoja!

Julkaistu: 26.03.2009 09:45

Reebokin uuden Valde-jalkapallokengän mainoksissa FC Barcelonan ranskalaispelaaja Thierry Henry räjäyttää potkuillaan muun muassa autoja. Kampanjan iskulause on humoristisesti Play Responsibly eli ’pelaa vastuullisesti’.
 
– Mainoksen tekeminen oli todella hauskaa. Olen tehnyt monia asioita jalkapallolla, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin sitä autojen...

Tulli pyritään saamaan oikeuteen autoverorikoksista

Julkaistu: 25.03.2009 23:12

Helsingin Sanomien mukaan Suomalainen yrittäjä on jättänyt poliisille tutkintapyynnön käytettyjen tuontiajoneuvojen verotuksesta. Tutkintapyynnössään yrittäjä kertoo, että tulli on jatkuvasti ja piittaamattomasti rikkonut voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Yrittäjä epäilee lain rikkojaksi ensisijaisesti tullia, mutta syypäitä saattaa hänen mukaan löytyä myös valtionvarainministeriöstä....

Raskaan kaluston ensirekisteröinnit romahtivat Euroopassa

Julkaistu: 25.03.2009 16:39

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin Euroopassa helmikuussa 106 825 kappaletta, mikä on 38,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Rekisteröintimäärä laski kaikissa maissa. Vuoden alusta lukien rekisteröinnit ovat vähentyneet 37,4 prosenttia.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin Euroopassa helmikuussa 20 177 kappaletta, mikä on 43,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana....

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Julkaistu: 25.03.2009 15:52
Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Ulkomitoiltaan Tucson on kooltaan luokassaan hieman keskimääräistä pienempi. Ulkomuodossakaan ei ole samaa muhkeutta kuin Santa Fe:ssä. Takaistuin soveltuu leveydeltään vain kahdelle, mutta muissa suunnissa tilaa on riittävästi täysikokoisellekin matkustajalle.

Etuistuimet eivät ole täysin onnistuneet. Sivutuki on puutteellinen ja selkänoja kaartaa liian alhaalta taakse, jolloin yläselkä...

Lindsay Lohan kolarissa 100000 taalan Maseratilla - katso kuvat!

Julkaistu: 25.03.2009 14:17

Erityisesti alastonkuvistaan viime aikoina tunnetuksi tullut Lindsay Lohanilla on ollut epäonnea liikenteessä. Lohan oli avustajansa kanssa uudella Maseratillaan liikenteessä, kun ratin takana ollut avustaja törmäsi toiseen autoon.

Katso kuvat autosta epäonnisen tapahtumaketjun jälkeen tästä.

Porsche Cayenne GTS Design Edition 3 – CO2 katastrofi

Julkaistu: 25.03.2009 12:56
Porsche Cayenne GTS Design Edition 3 – CO2 katastrofi

Porsche on esitellyt erikoisversion Cayenne maasturistaan. GTS Design Edition 3:sta valmistetaan tuhannen auton numeroitu sarja, jonka myynti alkaa toukokuussa. Cayenne jatkaa Porschen Design Edition sarjaa, josta aiemmin on esitelty jo Cayman S Design Edition 1 ja Boxster S Design Edition 2.

Harmaa erikoismetalliväri Lava Grey tuo GTS Design Editioniin aivan omanlaisensa ilmeen, samoin...

F1-kausi alkaa - näin näet kisat ilmaiseksi

Julkaistu: 25.03.2009 10:54

F1-kausi alkaa pian mutta formulasirkusta pääsee televisiosta katsomaan vain ostamalla katseluun oikeuttavan MTV3-ohjelmapaketin. Kustannuksia paketista tulee noin noin pari kymppiä kuukaudessa.

Moottorit.net on listannut sivuillaan vaihtoehtoisia, ilmaisia tapoja seurata kisoja netin välityksellä. Tarkista mahdollisuudet tästä.

Auton CO2-päästöjä vahdittava koko auton käyttöajan

Julkaistu: 25.03.2009 10:41

Lisää tehoa kansallisiin ilmastotalkoisiin Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi maaliskuussa ilmastopolitiikan toteuttamisohjelman, jonka tavoitteena on vähentää kotimaanliikenteen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Ohjelmassa esitetään mm. toimenpiteitä henkilöautokannan uudistamiseksi. A-Katsastus kuitenkin painottaa, että ilmastotalkoissa on syytä huomioida myös ajoneuvojen kuntoon...

Citroën C3 Picasso esitellään viikonloppuna

Julkaistu: 25.03.2009 10:33
Citroën C3 Picasso esitellään viikonloppuna

Citroënin uusi tila-auto C3 Picasso on persoonallinen auto, jonka tärkein päämäärä on olla luotettava, laadukas ja käytännöllinen.

Citroën C3 Picasso on pituudeltaan vain 4,08 metriä. Leveyttä sillä on 1,73 ja korkeutta 1,62 metriä. Tavaratila on 500 litraa. Tavaratilan monikäyttöisyyttä lisää pituussuunnassa 15 senttimetriä säädettävä takaistuin, joka on myös taitettavissa alas 60:40...

Laittomasti perittyjen verojen takaisinmaksu takkuaa – tulli pyytää malttia

Julkaistu: 24.03.2009 19:37

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on antanut 19.3.2009 tuomionsa Suomen autoverotusta koskevassa kanneasiassa. Tuomiolla on takautuvia vaikutuksia autoverotuksiin, jotka on tehty vuosina 2006 - 2009. Niiden autoverovelvollisten, jotka eivät ole olleet arvonlisäverovelvollisia ja joilta veroja on peritty laittomasti, veropäätökset oikaistaan ja heille palautetaan autoverolle kannetun...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan

Julkaistu: 08.07.2014 10:07:00

Autot ilman kuljettajaa – onnettomuudet nollaan Uusien autojen päästötavoite on nolla ja myös kuljettajien aiheuttamat onnettomuudet on tarkoitus pudottaa nollaan. 90% liikenne-onnettomuuksista aiheutuu ajajien virheistä tai kunnosta.

Isot autonvalmistajat GM, Ford, MB, VW, Audi, Nissan, Toyota, BMW ja Volvo ovat kehittelemässä aut


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin

Julkaistu: 21.07.2014 10:52:00

Fordin pieni 1.0-litrainen EcoBoost-moottori voitti Kansainvalinen vuoden moottori -kilpailun kolmanne kerran peräkkäin Pieni EcoBoost-bensiinimoottori on päihittänyt premium-merkit ja superautot ja voittanut moottoreiden ”Oscar-kilpailun” ennätyksellisesti kolmannen kerran peräkkäin. Moottori toimii voimanlähteenä uudessa Fiestassa ja yhdeksässä muussa Fordin automallissa.

Ford Motor Companyn 1,0-litrainen EcoBoost-moottori vähentää polttoaineen kulutusta suorituskyvys


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408

Julkaistu: 07.05.2014 10:36:00

Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408 Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suunnasta niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.

Peugeot jatkaa yli 20 vuotta jatkunutta yhteistyötään kiinalaisen Dongfengin kanssa. Tämän vuod


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Julkaistu: 11.09.2014 14:17:00

Hellekesä voi vaurioittaa akun – kannattaa tarkistaa ajoissa

Auton akku on hyvä tarkistuttaa helteisen kesän jäljiltä, sillä pakkaskeli ei ole akun ainoa vi


RENKAAT

RENKAAT

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Julkaistu: 25.07.2014 13:13:00

Rengaspainevahdit tulevat uusiin autoihin marraskuussa

Marraskuusta 2014 alkaen kaikissa uusissa henkilöautoissa tulee olla EU-säädöksen mukainen renga


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Muovijousilla painonpudotusta

Julkaistu: 01.09.2014 10:29:00

Muovijousilla painonpudotusta

Audi esittelee vielä ennen vuoden loppua ylemmän keskikokoluokan malleihinsa uudentyyppiset kierre


VIIHDE

VIIHDE

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla

Julkaistu: 16.07.2014 23:19:00

Jättilepakko Japanista herättää huomiota Euralla Euralaisen autoharrastajan erikoisella lepakkoautolla on kirjava historia, joka ei kaikilta osin kestä päivänvaloa.

Rauman ja Huittisten välissä voi maantiellä tulla vastaan musta auto, joka aiheuttaa lapsille hep


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Peugeot esitteli monta uutuutta – mukana myös uusi 408
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Pekingin autonäyttelyssä Peugeotin osastolla oli esillä paljon uutuuksia, joka kertoo yhtiön suu

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*