Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Torstai 24.4.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]News List 0-1

Vertailussa Garmin nüvi 265 WT ja TomTom GO 930 - Navigaattoreita eri elämäntilanteisiin

Kirjoitettu 26.03.2009 10:12 Reino Laukkanen
Luokat: Renkaat ja varusteet 

Vertailussa Garmin nüvi 265 WT ja TomTom GO 930 - Navigaattoreita eri elämäntilanteisiin

Kahta navigaattoria vertailtaessa voi kärjistetysti sanoa, että toinen soveltuu vakiintuneeseen elämään tottuneelle, toinen taas impulsiiviseen, jatkuvia muutoksia täynnä olevaan elämään. Voidaan tietysti kysyä, tarvitaanko navigaattoria, mikäli elämän reitit ovat jo vakiintuneet? Kyllä, kyllä sille silti löytyy käyttöä. Kulkemistaan voi optimoida, lyhyin reitti ei aina ole nopein ja päinvastoin.

Navigaattorin käytössä on peruskaava. Ensin kirjoitetaan osoite, jonka laite hakee. Hakuperusteita on muutamia. Jos osoitteelle tietää olevan toistekin käyttöä, se kannattaa laittaa suosikiksi, kun on saapunut määränpäähän. Polttoaineen lisäystä varten pitää käydä huoltamolla, niinpä huoltamo on etsittävä joskus oudostakin paikasta.

Garminissa harmittaa joka kerta uutta paikkaa etsiessä se, että laite ei tiedä eikä oleta ajajan olinpaikkaa. On turhauttavaa kirjoittaa joka kerta Helsink, ennen kuin Garminiin pääsee kirjoittamaan määränpääksi Helsingissä sijaitsevan osoitteen. Garminissa navigoinnin perusteet on haettava erikseen asetuksista, mikäli niihin haluaa puuttua. Osoitteen kirjoituksesta Garmin saa plussan vain siksi, että ääkköset löytyvät vaivatta, toisin kuin TomTomissa. Seuraavaksi Garmin antaa tiedon pelkästään matkan pituudesta ja kestosta, mikäli käyttäjä malttaa odottaa. Sen jälkeen on vain luotettava laitteen kykyihin.

Osoitteen kirjoitus TomTomiin on helppoa, kunhan oppii löytämään nuo ääkköset. Seuraavaksi TomTom kysyy suunnitteluperusteita, joista ensimmäisenä vaihtoehtona on nopein reitti. Laskennan jälkeen TomTom näyttää karttakuvan reitistä, jolloin käyttäjä saa mahdollisuuden tarkastella reittiä ja päättää vielä kerran, hyväksyykö vaihtoehdon vai lasketaanko uusi. TomTom käyttää reittien suunnittelussa IQ Routes –menetelmää, jolla reitit optimoidaan käyttäjien ajosuoritteista saadulla tiedolla. Uutuutena TomTomissa on kaavakuva lähestyvästä moottoritien erkanemisliittymästä. Nuoli kertoo, mitä kaistaa on ajettava.

Garminia kannattaa käyttää suosikkien avulla. Lisäksi laitteen voi antaa piirtää karttakuvaan viivaa sitä mukaa, kun matka etenee. Viiva säilyy karttakuvassa, kunnes sen poistaa.

Huoltamoita haettaessa Garmin kertoo huoltamon nimen. Tämä on tärkeää, mikäli haluaa käyttää vain tiettyä bensanjakeluketjua. TomTom antaa pelkän tiedon huoltamon sijainnista.

Ravintoloiden etsimisessä Garminissa pääsee heti valitsemaan eri tyylin ravintoloista. Listaa riittää ulkomaita myöten, mikä on kyllä lähinnä teoriaa. Jatkaisinko todella matkaani Ruotsin puolelle ihan tuosta vaan nälän yllättäessä, kun sopivaa ruokapaikkaa ei löydy läheltä. TomTomin lähestymistapa on toinen. Haku kohdistetaan sijainnin mukaan esimerkiksi lähellä oleviin, reitin varrella oleviin tai määränpäässä oleviin ravintoloihin.

Voisiko reitin suunnitella etukäteen? Olisihan mukavaa etsiä lyhin tai nopein vaihtoehto matkalle, jolla on useita välietappeja. Garminilla se ei onnistunut, sen sijaan TomTomilla se käy, kun ensin on laittanut määränpään. Pääsin näin tarkastamaan TomTomin avulla tiedon, jota vakuutusyhtiö minulta kysyi, tarvitsematta ajaa reittiä uudestaan.

Loppupäätelmäni on, että TomTom soveltuu paremmin impulsiiviselle liikkujalle. Suunnitteluperusteet varmistetaan joka kerta uudestaan. Garminissa suunnitteluperusteet voi muuttaa asetuksista etsimällä. Garminin käyttö helpottuu, kun siirtyy käyttämään suosikkijärjestelmää. TomTom saa miinuksia huonosta kiinnityksestä, jonka takia laite tippuu pois näköpiiristä, mutta toisaalta laite on helposti siirrettävissä autosta toiseen. Kiinnityksetkin vastaavat suunnittelufilosofioita.

468x400 Jattiboxi - NR1

Automerkit.fi esittelee:


Chevrolet Trax 2014 AutoesittelyLue lisää Chevrolet Trax autoesittelystä tästä

openx 468x200

UUSIMMAT UUTISET

UUSIMMAT UUTISET

10 uutista

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

PAIKALLISIA TARJOUKSIA

Paikallisia tarjouksia 50 kilometrin säteellä sijainnistasi. Vaihda sijaintiasi tästä.
Haluaisitko yrityksesi tarjoukset tähän? STARTTI-paketti alkaen 27 € / kk. Sisältää ilmoituksen Palvelut-hakemistossa. Ota yhteyttä myyntiin.

News List 2

468x400 Jattiboxi - NR2

News List 3

News List 4

Video 400x325

News List 5

Mainos 468x60

Maailmanmestari räjäyttää autoja!

Julkaistu: 26.03.2009 09:45

Reebokin uuden Valde-jalkapallokengän mainoksissa FC Barcelonan ranskalaispelaaja Thierry Henry räjäyttää potkuillaan muun muassa autoja. Kampanjan iskulause on humoristisesti Play Responsibly eli ’pelaa vastuullisesti’.
 
– Mainoksen tekeminen oli todella hauskaa. Olen tehnyt monia asioita jalkapallolla, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin sitä autojen...

Tulli pyritään saamaan oikeuteen autoverorikoksista

Julkaistu: 25.03.2009 23:12

Helsingin Sanomien mukaan Suomalainen yrittäjä on jättänyt poliisille tutkintapyynnön käytettyjen tuontiajoneuvojen verotuksesta. Tutkintapyynnössään yrittäjä kertoo, että tulli on jatkuvasti ja piittaamattomasti rikkonut voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Yrittäjä epäilee lain rikkojaksi ensisijaisesti tullia, mutta syypäitä saattaa hänen mukaan löytyä myös valtionvarainministeriöstä....

Raskaan kaluston ensirekisteröinnit romahtivat Euroopassa

Julkaistu: 25.03.2009 16:39

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin Euroopassa helmikuussa 106 825 kappaletta, mikä on 38,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Rekisteröintimäärä laski kaikissa maissa. Vuoden alusta lukien rekisteröinnit ovat vähentyneet 37,4 prosenttia.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin Euroopassa helmikuussa 20 177 kappaletta, mikä on 43,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana....

Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Julkaistu: 25.03.2009 15:52
Autoarvio: Koeajossa Hyundai Tucson 2.0 S GLS

Ulkomitoiltaan Tucson on kooltaan luokassaan hieman keskimääräistä pienempi. Ulkomuodossakaan ei ole samaa muhkeutta kuin Santa Fe:ssä. Takaistuin soveltuu leveydeltään vain kahdelle, mutta muissa suunnissa tilaa on riittävästi täysikokoisellekin matkustajalle.

Etuistuimet eivät ole täysin onnistuneet. Sivutuki on puutteellinen ja selkänoja kaartaa liian alhaalta taakse, jolloin yläselkä...

Lindsay Lohan kolarissa 100000 taalan Maseratilla - katso kuvat!

Julkaistu: 25.03.2009 14:17

Erityisesti alastonkuvistaan viime aikoina tunnetuksi tullut Lindsay Lohanilla on ollut epäonnea liikenteessä. Lohan oli avustajansa kanssa uudella Maseratillaan liikenteessä, kun ratin takana ollut avustaja törmäsi toiseen autoon.

Katso kuvat autosta epäonnisen tapahtumaketjun jälkeen tästä.

Porsche Cayenne GTS Design Edition 3 – CO2 katastrofi

Julkaistu: 25.03.2009 12:56
Porsche Cayenne GTS Design Edition 3 – CO2 katastrofi

Porsche on esitellyt erikoisversion Cayenne maasturistaan. GTS Design Edition 3:sta valmistetaan tuhannen auton numeroitu sarja, jonka myynti alkaa toukokuussa. Cayenne jatkaa Porschen Design Edition sarjaa, josta aiemmin on esitelty jo Cayman S Design Edition 1 ja Boxster S Design Edition 2.

Harmaa erikoismetalliväri Lava Grey tuo GTS Design Editioniin aivan omanlaisensa ilmeen, samoin...

F1-kausi alkaa - näin näet kisat ilmaiseksi

Julkaistu: 25.03.2009 10:54

F1-kausi alkaa pian mutta formulasirkusta pääsee televisiosta katsomaan vain ostamalla katseluun oikeuttavan MTV3-ohjelmapaketin. Kustannuksia paketista tulee noin noin pari kymppiä kuukaudessa.

Moottorit.net on listannut sivuillaan vaihtoehtoisia, ilmaisia tapoja seurata kisoja netin välityksellä. Tarkista mahdollisuudet tästä.

Auton CO2-päästöjä vahdittava koko auton käyttöajan

Julkaistu: 25.03.2009 10:41

Lisää tehoa kansallisiin ilmastotalkoisiin Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi maaliskuussa ilmastopolitiikan toteuttamisohjelman, jonka tavoitteena on vähentää kotimaanliikenteen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Ohjelmassa esitetään mm. toimenpiteitä henkilöautokannan uudistamiseksi. A-Katsastus kuitenkin painottaa, että ilmastotalkoissa on syytä huomioida myös ajoneuvojen kuntoon...

Citroën C3 Picasso esitellään viikonloppuna

Julkaistu: 25.03.2009 10:33
Citroën C3 Picasso esitellään viikonloppuna

Citroënin uusi tila-auto C3 Picasso on persoonallinen auto, jonka tärkein päämäärä on olla luotettava, laadukas ja käytännöllinen.

Citroën C3 Picasso on pituudeltaan vain 4,08 metriä. Leveyttä sillä on 1,73 ja korkeutta 1,62 metriä. Tavaratila on 500 litraa. Tavaratilan monikäyttöisyyttä lisää pituussuunnassa 15 senttimetriä säädettävä takaistuin, joka on myös taitettavissa alas 60:40...

Laittomasti perittyjen verojen takaisinmaksu takkuaa – tulli pyytää malttia

Julkaistu: 24.03.2009 19:37

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on antanut 19.3.2009 tuomionsa Suomen autoverotusta koskevassa kanneasiassa. Tuomiolla on takautuvia vaikutuksia autoverotuksiin, jotka on tehty vuosina 2006 - 2009. Niiden autoverovelvollisten, jotka eivät ole olleet arvonlisäverovelvollisia ja joilta veroja on peritty laittomasti, veropäätökset oikaistaan ja heille palautetaan autoverolle kannetun...

300x250 Mainos

Esittelyssä

Näppärän kokoinen katumaasturi Chevrolet Trax on sisältä suurempi kuin ulkonäkö antaa ymmärtää. Tekniikkavaihtoehtoja ovat bensa- tai dieselmoottori, manuaali- tai automaattivaihteisto ja etu- tai neliveto. Edullisin etuvetoinen maksaa 19 900€.

NÄKÖKULMAT

NÄKÖKULMAT

Nastoja myös on/off

Julkaistu: 11.03.2013 13:20:00

Nastoja myös on/off Suomi on talvimaa, kymmeniä vuosia sitten oli vielä talvisempaa. Oli siten luonnollista, että meillä alettiin autojen yleistyessä kehittää rengasta talviajoon.

Suomalainen rengasvalmistaja onkin tehnyt karkeakuvioisia Hakkapeliittoja 1930-luvulta alkaen. Ne ko


300x250 Boksi

Autouutiset

AUTOMERKIT

AUTOMERKIT

Audilta tulossa uutta TT-perheeseen – 408 hv offroad

Julkaistu: 24.04.2014 17:44:00

Audilta tulossa uutta TT-perheeseen – 408 hv offroad Audi esitteli Pekingin kansainvälisessä autonäyttelyssä Audi TT offroad -konseptiauton. Uutuus yhdistää coupémaisen urheilullisuuden kompaktiin SUV-kokoluokkaan. "Audi TT offroad on esimakua siitä, millaiseksi TT-perhe voisi tulevaisuudessa kasvaa" kertoo Audi AG:n hallituksen jäsen Ulrich Hackenberg.

Plug-in-hybriditekniikalla toteutetun konseptiauton kokonaisteho on 300 kW (408 hv) ja maksimivään


AUTOESITTELYT

AUTOESITTELYT

Autoesittely Citroën C4 2013

Julkaistu: 25.01.2013 00:00:00

Autoesittely Citroën C4 2013 Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin tavanomainen auto, jonka avulla Citroën valloitti uusia asemia markkinoilla.

ZX:n ja Xsaran jälkeen yritettiin hieman persoonallisempaa ratkaisua, mutta ensimmäisen sukupolven


KOEAJOT

KOEAJOT

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013

Julkaistu: 27.03.2013 14:04:00

Koeajo Mazda 6 2.0 (145 hv) Premium Plus 2013 Mazda joutuu tasapainottelemaan eri markkina-alueiden vaatimusten välillä. Uudessa Mazda 6:ssa päädyttiin järkevältä kuulostavaan ratkaisuun: isoa autoa kaipaavat Amerikan markkinat saivat ison sedanin ja Eurooppaa varten tehtiin akseliväliltään 6,5 cm lyhyempi farmarimalli.

Suomessa Sedan on kokoerosta huolimatta farmaria halvempi. Suuret mitat lisäävät osaltaan auton n


300x250 Boksi

AUTONÄYTTELYT

AUTONÄYTTELYT

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy

Julkaistu: 18.11.2013 16:12:00

Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los Angelesin autonäyttelyssä nelivetoisen Legacy Conceptin, jonka muotoilu ja design näyttää tulevaisuuden Legacy-mallistolle suuntaa.

Subaru juhlistaa ensi vuonna 25 vuotta täyttävää Legacy -perheautomallistoa, esittelemällä kes


GO GREEN

GO GREEN

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?

Julkaistu: 03.03.2014 09:13:00

Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa? Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -päästönormien vaikutuksesta dieselmoottoristen autojen hintoihin Suomessa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuva Euro 6 pudottaa sallitun typen oksidien määrän


PALVELUT

PALVELUT

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan!

Julkaistu: 24.01.2014 21:23:00

Auton pinnat kuntoon – huomattava vaikutus myyntihintaan! Kuvassa myyntikuntoon ehostettu Mercedes-Benz E 200 CDI Sedan, joka on rekisteröity alkuvuodesta 2011 (autoa pesty automaattipesussa noin pari sataa kertaa ennen käsittelyä). Mittarissa tekohetkellä oli yli 300 000 km.

Autokuume iski ja oma auto pitäisi myydä ennen uuden hankintaa, mutta myytävä kohde ei ole enä


RENKAAT

RENKAAT

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas

Julkaistu: 05.12.2013 09:25:00

Bridgestonelta uuden sukupolven ilmaton rengas Bridgestone Corporation on julkistanut Tokion vuoden 2013 autonäyttelyssä kehittämänsä toisen sukupolven Air Free konseptirenkaan, jota ei tarvitse täyttää ilmalla. Uusi mullistava rakenne parantaa renkaan kantokykyä, ekologisuutta ja ajo-ominaisuuksia. Air Free konseptirenkaaseen tehdyt parannukset tuovat Bridgestonen askeleen lähemmäksi käytännössä toimivaa ja sarjatuotantoon soveltuvaa ilmatonta rengasta.

Ajoneuvon painon kantaa renkaiden sisäosan ainutlaatuinen puolarakenne. Renkaita ei siis tarvitse t


MUUT UUTISET

MUUT UUTISET

Tässä on Vuoden Auto 2014

Julkaistu: 04.03.2014 14:58:00

Tässä on Vuoden Auto 2014 Tämänvuotinen Vuoden Auto -äänestys oli tavallista jännittävämpi, sillä seitsemän finalistin joukossa vastakkain oli neljä hyvää perinteistä autoa, yksi loistoauto ja kaksi uusimman tekniikan sähköautoa. Ääntenlaskenta tapahtui Geneven autonäyttelyn aattona järjestetyssä tilaisuudessa, ja ykköseksi nousi Peugeot 308:n ennen BMW i3:a ja Tesla Model S:ää.

Euroopan 58 johtavaa autotoimittajaa antoi Peugeot 308:lle yhteensä 307 ääntä. Voitto oli selke


VIIHDE

VIIHDE

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle

Julkaistu: 27.02.2014 13:40:00

Belgiassa nauretaan suomalaiselle pissapoikamainokselle EU:n kylmimpiin paikkoihin kuuluvaan Sallan Naruskaan on pystytetty kuuluisan belgialaisen Manneken Pis –patsaan velipoika. Brysselin pissapoika sammutetaan aina pakkasten ajaksi, mutta Naruskan ensimmäinen ja ainoa nähtävyys lorottaa ylpeänä ääriolosuhteissakin.

Aivan pelkkää vettä suihkulähteessä ei lirise, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteell


160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2TILAA UUTISKIRJE


Tilaa kirje tästä
Sähköinen uutiskirjeemme ilmestyy kerran viikossa. Uutiskirje sisältää uutiset tiiviissä paketissa. 
Tilaa ilmainen uutiskirje tästä!
 

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4TUOREIMMAT UUTISET


Tilaa tuoreimmat uutiset RSS syöte
Mitä autoilun maailmassa tapahtuu? Seuraa uutisia Kaikki RSS-syötteen avulla. 

 

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

160x300 Suurtaulu 12

160x300 Suurtaulu 13

160x300 Suurtaulu 14

160x300 Suurtaulu 15

160x300 Suurtaulu 16

160x300 Suurtaulu 17

160x300 Suurtaulu 18

160x300 Suurtaulu 19

160x300 Suurtaulu 20

160x300 Suurtaulu 21

AUTOESITTELYT

AUTONÄYTTELYT

TURVALLISUUS

Go Green

CLUBi

Autoesittely Citroën C4 2013
Tältä näyttää tulevaisuuden Subaru Legacy
Nostaako uusi päästönormi dieselautojen hintaa?
Pikavuoro maailman ympäri – rajanylitys Kiinaan "kovalla rahalla"

Citroënin tiellä massavalmistajaksi keskiluokan ZX oli aikoinaan merkittävä askel. Se oli hyvin

Subaru Legacy täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Juhlan kunniaksi Subaru esittelee keskiviikkona Los

Lehdistössä on esitetty huolestuttavia ennusteita syyskuun alussa voimaan astuvien Euro 6 -pääst

Maailmanympärimatkalla oleva suomalaisbussi ei pääse jatkamaan matkaansa Laosista Kiinaan. Kyydis

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*