Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x120]

Automerkit.fi
Lauantai 20.12.2014, Helsinki [Vaihda]

Mainos: Keski-panoraama 980x120

Automerkit.fi - Mikä meitä liikuttaa [980x400]

News List 0-1

Autovalikoima supistuu

Kirjoitettu 19.01.2010 13:15 Timo Nurmela
Luokat: Näkökulmat 

Autovalikoima supistuu

Viime vuoden alenevilla automarkkinoilla monet maahantuojat karsivat valikoimastaan malleja, joiden kauppa sujui heikosti.

USA:ssa myös valmistajat lakkauttivat lukuisia mallisarjoja, mutta Euroopassa kato valmistajatasolla oli vielä vähäistä.

Malliston supistuminen jää autolehtien hinnastoja seuraavilta helposti huomaamatta. Tuulilasi näyttää luopuneen koko hinnastosta ja TM:n ja AutoBildin hinnastoissa roikkuu jatkuvasti malleja, joiden myynti on loppunut jo kuukausia tai jopa vuosi sitten. Tästä on tiettävästi kiittäminen lehdille hinnastoaineiston toimittavaa tahoa.

Suomessa tarjolla oleva mallivalikoima supistui viime vuoden aikana eniten pikkuautoissa ja maastureissa. Sen sijaan pieniin tila-autoihin tuli jopa lisää tarjontaa. Fiatin ja Renaultin tuontivalikoimista poistuivat vanhan korimallin Punto ja Clio. Kia Rion tuonti päättyi, samoin Suzuki Swiftin etuvetoisen version ja Subaru Justyn, joka oli alunperinkin hinnoiteltu kilpailukyvyttömästi. Seat Cordoban valmistus päättyi. Renault luopui Kangoo-henkilöautomallin ja Modusin myynnistä Suomessa. Opel Combo Tour on myös hävinnyt Suomen markkinoilta.

Monesta mallista luovuttu

Cadillacin ja Corvetten tuonnista Eurooppaan vastannut Kroymans meni konkurssiin. Nissan Patrolin tuonti Eurooppaan päättyi. Jaguar X-Typen valmistus lopetettiin, samoin Opel GT:n ja Tigran sekä Nissan Micra C+C:n. AutoFennica ei ottanut tuontiohjelmaansa Fiat Cromaa eikä Alfa GT:tä.

Jeep-mallistosta karsittiin Compass ja Commander. Hyundai luopui Trajetista ja Grandeurista. Kia Magentiksen facelift-malli ei koskaan saapunut Suomeen. Volkswagenin tuontivalikoimasta poistuivat Eos ja Phaeton ja Hondalta Legend. Mazda RX-8 odottelee vähintäänkin faceliftiä. Saab 9-5:stä oli loppuvaiheessa saatavissa enää farmarimalli.

Etenkin pikkuautojen dieselmalleja on poistettu Suomen valikoimista. Esimerkiksi Citroën C2, C3, Kia Picanto ja Mazda 2 ovat myynnissä vain pienellä valikoimalla bensamoottorisia malleja. Nissan Tiidaa saa vain 1,6-litraisena. Ford Focuksesta on poistunut 1,4-litrainen bensakone ja 1,8-litrainen diesel. Volvo luopui 1,8-litraisista. Saab 9-3:sta poistui kaksi pienitehoisinta bensamoottoria. Subaru Imprezan 1,5-litrainen bensamoottori karsittiin.

Muita valikoimaltaan karsittuja mallisarjoja ovat vaikkapa Mazda 5, Honda Civic, Chevrolet Epica ja Captiva, Renault Koleos, Ford Kuga, VW Touareg, Hyundai Tucson ja Santa Fe, Peugeot 607, Lexus LS, Mitsubishi Grandis ja Citroën C8.

Jotakin uuttakin toki saatiin tilalle. Viime vuoden uutuuksia markkinoilla olivat mm. Daciat, Seat Exeo, BMW X1, Peugeot 3008 ja 5008, Skoda Yeti, Toyota iQ ja Urban Cruiser, Kia Soul sekä Audi A5 Sportback.

News List 2-3

News 4-15

Minä ja autoni

Kotiteollisuus-yhtyeen basisti Janne Hongisto kertoo viime syksyn olleen raskasta aikaa kun samaan aikaan keikkailtiin paljon tehtiin uutta levyä, joka ilmestyy helmikuussa. Nyt on loman vuoro.

Lähes 500 000 kappaletta myyneellä esikoislevyllään On the Way to Wonderland

Lyly Rajala on erikoisautojen mies. Nykyisen kansanedustajan, Dannyn bändin ex-rumpalin ensimmäinen auto oli 3600 markkaa maksanut Triumph Herald 1200.

Satu Tuomisto sai auton, jolla on hyvä ajaa ja jossa on vakionopeudensäädin.

Rohkeus, pehmeys ja urheilullisuus auton muotoilussa viehättävät sukkelasuista esiintyjää.

Automatkailu

Automatkailu

Kun Tallinnan kadut on moneen kertaan tallattu, kannattaa ajaa auto laivaan ja viettää viikonloppu autoillen Virossa.

Syvemmälle Eurooppaan vie Suomesta kolme reittiä: maitse idästä ja lännestä tai keskeltä meriteitse. Automerkit.fi laski ja vertaili kustannuksia ja matka-aikaa reiteillä.

Joustava aikataulu, useampi kuski ja omat eväät ovat jouhevan automatkan kulmakivet. Näin opastav ...

Venäjän liikenteessä pärjää terveellä järjellä. Huomiota herättämätön auto ei houkuttele varkaita. Miliisille on aina oltava kohtelias.

Automatka Venäjälle vaatii sopivan ajoneuvon, muutaman sanan kielitaitoa ja hyvät kartat.

Autoloma Venäjällä. Aivan mahdoton ajatus. Auto ryöstetään ja pahimmassa tapauksessa viedään henki.

160x100

160x300 Suurtaulu 1

160x300 Suurtaulu 2

160x100_2

160x300 Suurtaulu 3

160x300 Suurtaulu 4

160x300 Suurtaulu 5

160x300 Suurtaulu 6

160x300 Suurtaulu 7

160x300 Suurtaulu 8

160x300 Suurtaulu 9

160x300 Suurtaulu 10

160x300 Suurtaulu 11

265x250 Autourheilu

Pikalinkit

Lähetä linkki
Nimi:*
Lähettäjän sähköposti:*
Vastaanottajan sähköposti*
Viesti:
Uutiskirjeen tilaaminen
Nimi:*
Sähköposti:*